Ismeritek a fekete rózsa sütit? Nekem a nagymamám sokat készített, mikor kislány voltam és a mai napig nem tudok elmenni mellette, ha netán meglátom valahol.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadolgozzuk a többi hozzávalót és 6 részre osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 30x22-es méretűre. Sütőpapíros tepsin kettőt, 180 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütünk. A mákos töltelék hozzávalóit összedolgozzuk és megkenjük vele a maradék 4 tésztalapot, feltekerjük őket a hosszabb oldaluk mentén és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

A krémhez a sárgáját, porcukrot, vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet egy lábasba mérjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük és közepes lángon, puding állagúra sűrítjük. Mikor kihűlt belekeverjük a puha vajat. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém kb. ⅓-ával, rárakjuk sorban a tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet, úgy, hogy kitöltse a hézagokat.

Erre kerül a másik tésztalap, amit bevonunk a vízgőz fölött megolvasztott étcsokival. A sütit hűtőbe rakjuk 1 napra, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.