A forralt boros palacsinta elkészítéséhez először a palacsintatésztát keverjük be. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgáját pedig összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A palacsintát egy közepesen erős lángon hevített serpenyőben, több részletben kisütjük egy kevés olajon.
A forralt boros szószhoz a vörösbort egy gyorsforralóban felforraljuk, összekeverjük a cukorral, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a narancs hámozóval leszedett héját, majd beleöntjük a levét is. A végén a meggyet is beleszórjuk a vörösborba, majd a keményítőt kikeverjük a vízzel, és sűrűre forraljuk vele a mártást.
A csokit egy tálba szórjuk, és a vörösbor felett felolvasztjuk, majd egy spatulával összekeverjük a kicsit felvert mascarponéval.
A kisütött palacsintákat ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és a csokikrémmel, illetve a forró forralt boros szósszal meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Még több palacsinta:
Meggyes-mákos palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Cukormentes bécsi palacsinta