Fantasztikus desszertek

Forraltborospalacsintacsokihabbal

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Hozzávalók
A palacsintához
2 db
tojás
4 ek
cukor
200 ml
tej
150 g
liszt
0.5 mk
őrölt fahéj
0.5 mk
sütőpor
50 g
vaj
olaj a sütéshez
A forralt boros szószhoz
250 ml
vörösbor
2 ek
cukor
1 ek
forraltbor-fűszerkeverék
1 db
narancs héja és leve
100 g
fagyasztott meggy
1 ek
keményítő
1 ek
víz
A csokikrémhez
100 g
étcsoki
150 g
mascarpone

Elkészítés

A forralt boros palacsinta elkészítéséhez először a palacsintatésztát keverjük be. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgáját pedig összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A palacsintát egy közepesen erős lángon hevített serpenyőben, több részletben kisütjük egy kevés olajon. 

A forralt boros szószhoz a vörösbort egy gyorsforralóban felforraljuk, összekeverjük a cukorral, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a narancs hámozóval leszedett héját, majd beleöntjük a levét is. A végén a meggyet is beleszórjuk a vörösborba, majd a keményítőt kikeverjük a vízzel, és sűrűre forraljuk vele a mártást.

A csokit egy tálba szórjuk, és a vörösbor felett felolvasztjuk, majd egy spatulával összekeverjük a kicsit felvert mascarponéval.

A kisütött palacsintákat ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és a csokikrémmel, illetve a forró forralt boros szósszal meglocsolva tálaljuk.

forralt boros palacsinta csokihabbal
Forralt boros palacsinta csokihabbal

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több palacsinta:

Meggyes-mákos palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Cukormentes bécsi palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ez a recept akkor is kiváló, ha ne adj’ isten marad egy kis forralt borotok. Persze mi ezt nem feltételezzük, így mellékeltünk egy gyors forraltbor-receptet is hozzá.

Hozzávalók

4 főre
A palacsintához
2 db
tojás
4 ek
cukor
200 ml
tej
150 g
liszt
0.5 mk
őrölt fahéj
0.5 mk
sütőpor
50 g
vaj
olaj a sütéshez
A forralt boros szószhoz
250 ml
vörösbor
2 ek
cukor
1 ek
forraltbor-fűszerkeverék
1 db
narancs héja és leve
100 g
fagyasztott meggy
1 ek
keményítő
1 ek
víz
A csokikrémhez
100 g
étcsoki
150 g
mascarpone

A forralt boros palacsinta elkészítéséhez először a palacsintatésztát keverjük be. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgáját pedig összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A palacsintát egy közepesen erős lángon hevített serpenyőben, több részletben kisütjük egy kevés olajon. 

A forralt boros szószhoz a vörösbort egy gyorsforralóban felforraljuk, összekeverjük a cukorral, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a narancs hámozóval leszedett héját, majd beleöntjük a levét is. A végén a meggyet is beleszórjuk a vörösborba, majd a keményítőt kikeverjük a vízzel, és sűrűre forraljuk vele a mártást.

A csokit egy tálba szórjuk, és a vörösbor felett felolvasztjuk, majd egy spatulával összekeverjük a kicsit felvert mascarponéval.

A kisütött palacsintákat ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és a csokikrémmel, illetve a forró forralt boros szósszal meglocsolva tálaljuk.

forralt boros palacsinta csokihabbal
Forralt boros palacsinta csokihabbal

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több palacsinta:

Meggyes-mákos palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Cukormentes bécsi palacsinta

Ha tetszett a Forralt boros palacsinta csokihabbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept