Hirdetés

Meggyes-mákos palacsinta

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A palacsintához

180 g liszt
1 nagy csipet só
1 ek porcukor
2 db tojás
500 ml tej
200 ml víz
3 ek olaj
2 ek darált mák
olaj a sütéshez

A mákos töltelékhez

½ csomag vaníliás pudingpor (20 g)
3 ek cukor
300 ml tej
2 ek darált mák

A meggyes töltelékhez

150 g fagyasztott meggy
1 csipet fahéj
2 ek porcukor
100 ml víz
1 tk keményítő
½ csomag vaníliás pudingpor (20 g)
150 ml tej
2 ek cukor

A tetejére

porcukor ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Meggyes-mákos palacsinta

A meggy és a mák szinte elválaszthatatlan páros, ha egy palacsintába kerülnek, akkor pedig még inkább. :D Itt is ér dupla adagot csinálni, garantálom, hogy hamar el fog fogyni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A palacsintához

180 g liszt
1 nagy csipet só
1 ek porcukor
2 db tojás
500 ml tej
200 ml víz
3 ek olaj
2 ek darált mák
olaj a sütéshez

A mákos töltelékhez

½ csomag vaníliás pudingpor (20 g)
3 ek cukor
300 ml tej
2 ek darált mák

A meggyes töltelékhez

150 g fagyasztott meggy
1 csipet fahéj
2 ek porcukor
100 ml víz
1 tk keményítő
½ csomag vaníliás pudingpor (20 g)
150 ml tej
2 ek cukor

A tetejére

porcukor ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mákos palacsinta elkészítését a palacsintatésztával kezdjük. A palacsinta hozzávalóit, a mák kivételével, egy tálba tesszük, és egy botmixerrel homogén masszává zúzzuk. Ekkor belekeverjük a mákot, és hagyjuk állni 15-20 percig.

A mákos töltelékhez egy lábasban elkeverjük a pudingport és a cukrot a tejjel, és beletesszük a mákot. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes töltelékhez a meggyet egy lábasba tesszük a fahéjjal, a porcukorral és a vízzel, felforraljuk, majd 3 perc főzés után leturmixoljuk. A keményítőt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, és belerakjuk a meggypürébe. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd ha szeretnénk, egy szűrőn átpasszírozhatjuk, hogy ne maradjon csomós. A pudingport elkeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrű pudinggá főzzük egy lábasban, majd belekeverjük a meggypürét, és hagyjuk kihűlni.

A palacsintákat enyhén olajozott serpenyőben megsütjük, kb. 10 darab lesz belőle. A töltelékekből teszünk egy keveset a kisült tésztába, feltekerjük, és ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral.

meggyes-makos-palacsinta (1)
Meggyes-mákos palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a Meggyes-mákos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?