Fantasztikus desszertek

Gesztenyésmuffin

Gesztenyés muffin

Hozzávalók
250 g
gesztenyemassza
4 ek
tej
110 g
puha vaj
60 g
barna cukor
1 tk
sütőpor
110 g
mandulaliszt
A krémhez
100 g
mascarpone
50 g
porcukor
100 g
gesztenyemassza
A díszítéshez
sült gesztenye
fahéjas cukor

Elkészítés

A gesztenyés muffin tésztájához való gesztenyemasszát fellazítjuk a tejjel, összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legvégül pedig a sütőporral elkevert mandulaliszttel. Ez a változat így gluténmentes marad. Ha van otthon rizslisztetek, használhatjátok vegyesen a mandulával, mert attól kicsit könnyedebb, magasabb lesz a tészta, csak mandulaliszttel pedig laposabb, de szaftosabb.

A tésztát elosztjuk 12 db papírkapszliba, amit a muffinformába teszünk. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőbe rakjuk.

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd rákenjük a muffinokra.

A sült gesztenyét a díszítéshez ízlés szerint cukorszirupban megfőzzük, vagy egy kis fahéjas cukorban megforgatjuk.

Gesztenyés muffin
Gesztenyés muffin

www.streetkitchen.hu

Egy kis gesztenye azonnal mosolyt csal az ember arcára a csípős reggeleken. Ez a változat azért szuper, mert a kisült tésztának kifejezetten jót tesz, ha áll egy éjszakát a hűtőben, a tetejére való krémet elkészíteni pedig nem több 10 percnél.

Hozzávalók

12 db muffinhoz
250 g
gesztenyemassza
4 ek
tej
110 g
puha vaj
60 g
barna cukor
1 tk
sütőpor
110 g
mandulaliszt
A krémhez
100 g
mascarpone
50 g
porcukor
100 g
gesztenyemassza
A díszítéshez
sült gesztenye
fahéjas cukor

A gesztenyés muffin tésztájához való gesztenyemasszát fellazítjuk a tejjel, összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legvégül pedig a sütőporral elkevert mandulaliszttel. Ez a változat így gluténmentes marad. Ha van otthon rizslisztetek, használhatjátok vegyesen a mandulával, mert attól kicsit könnyedebb, magasabb lesz a tészta, csak mandulaliszttel pedig laposabb, de szaftosabb.

A tésztát elosztjuk 12 db papírkapszliba, amit a muffinformába teszünk. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőbe rakjuk.

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd rákenjük a muffinokra.

A sült gesztenyét a díszítéshez ízlés szerint cukorszirupban megfőzzük, vagy egy kis fahéjas cukorban megforgatjuk.

Gesztenyés muffin
Gesztenyés muffin

Ha tetszett a Gesztenyés muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept