A gesztenyés muffin tésztájához való gesztenyemasszát fellazítjuk a tejjel, összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legvégül pedig a sütőporral elkevert mandulaliszttel. Ez a változat így gluténmentes marad. Ha van otthon rizslisztetek, használhatjátok vegyesen a mandulával, mert attól kicsit könnyedebb, magasabb lesz a tészta, csak mandulaliszttel pedig laposabb, de szaftosabb.
A tésztát elosztjuk 12 db papírkapszliba, amit a muffinformába teszünk. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőbe rakjuk.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd rákenjük a muffinokra.
A sült gesztenyét a díszítéshez ízlés szerint cukorszirupban megfőzzük, vagy egy kis fahéjas cukorban megforgatjuk.
