Hirdetés

Idén csinálj házi szaloncukrot!

Hozzávalók

A vajkaramellához

20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2 ½ dl zsíros tejszín
1 csipet só
1 db vaníliarúd

A marcipánhoz

20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1 - 2 ek hideg víz
½ db narancs reszelt héja

A feketeribizlihez

15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor

A csokoládébevonathoz

20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Idén csinálj házi szaloncukrot!

Szaloncukrot készíteni nem csak egyszerű, de nagyon népszerűvé tesz, ezért ne áruljátok el sok mindenkinek, hogy ilyet is tudtok, mert hirtelen rengeteg barátotok lesz. Máris mutatunk 3 szuper receptet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A vajkaramellához

20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2 ½ dl zsíros tejszín
1 csipet só
1 db vaníliarúd

A marcipánhoz

20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1 - 2 ek hideg víz
½ db narancs reszelt héja

A feketeribizlihez

15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor

A csokoládébevonathoz

20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

IMG_6218_1.jpg

A vajkaramellához:

A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10  x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.

IMG_62012.jpg

A marcipánhoz:

A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

A feketeribizlihez:

Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.

IMG_6186.jpg

A csokoládébevonathoz:

A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

IMG_6202.jpg

Az előre megformázott töltelékeket a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük.

IMG_6160.jpg

IMG_6149.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások