Hirdetés

Idén csinálj házi szaloncukrot!

Hozzávalók

50
darabhoz
+

A vajkaramellához

Hozzávaló kipipálva
20 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
30 dkg barna nádcukor
Hozzávaló kipipálva
2 ½ dl zsíros tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db vaníliarúd

A marcipánhoz

Hozzávaló kipipálva
20 dkg blansírozott mandula
Hozzávaló kipipálva
10 dkg porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek hideg víz
Hozzávaló kipipálva
½ db narancs reszelt héja

A feketeribizlihez

Hozzávaló kipipálva
15 dkg fagyasztott feketeribizli
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor

A csokoládébevonathoz

Hozzávaló kipipálva
20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Idén csinálj házi szaloncukrot!

Szaloncukrot készíteni nem csak egyszerű, de nagyon népszerűvé tesz, ezért ne áruljátok el sok mindenkinek, hogy ilyet is tudtok, mert hirtelen rengeteg barátotok lesz. Máris mutatunk 3 szuper receptet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

50
darabhoz
+

A vajkaramellához

Hozzávaló kipipálva
20 dkg vaj
Hozzávaló kipipálva
30 dkg barna nádcukor
Hozzávaló kipipálva
2 ½ dl zsíros tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db vaníliarúd

A marcipánhoz

Hozzávaló kipipálva
20 dkg blansírozott mandula
Hozzávaló kipipálva
10 dkg porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek hideg víz
Hozzávaló kipipálva
½ db narancs reszelt héja

A feketeribizlihez

Hozzávaló kipipálva
15 dkg fagyasztott feketeribizli
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor

A csokoládébevonathoz

Hozzávaló kipipálva
20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

IMG_6218_1.jpg

A vajkaramellához:

A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt, gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10  x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezután feldaraboljuk és megformázzuk.

IMG_62012.jpg

A marcipánhoz:

A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

A feketeribizlishez:

Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.

IMG_6186.jpg

A csokoládébevonathoz:

A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

IMG_6202.jpg

Az előre megformázott töltelékeket a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget és a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbe téve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük őket.

IMG_6160.jpg

IMG_6149.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?