A tésztához az élesztőt a meleg tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a kakaóporral és a cukorral, mehet bele a puha vaj, a tojás és az élesztős tej is, majd szép simára dolgozzuk a tésztát. Buci formájúra kerekítjük, és letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.

Közben a töltelékhez kb. 20-25 percre vízbe (vagy rumba) áztatjuk a mazsolát, és ha megszívták kicsit magukat a folyadékkal, leszűrjük őket és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A töltelékből mindegyik darab közepére rakunk egy teáskanálnyit, majd jól összecsípjük a végeket, és buci alakúra formázzuk őket. Letakarva további 20-25 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a díszítést: összekeverjük a lisztet, az olajat és a vizet, nyomózsákba töltjük az így kapott masszát, majd kereszt alakban a bucik tetejére nyomjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a bucikat 30-35 percre. Mikor megsültek, még melegen lekenjük őket mézzel, hogy szép fényes legyen a felületük.