Fantasztikus desszertek

Lokma,atörökfánk

Lokma, a török fánk

Hozzávalók
300 g
liszt
1 tk
szárított élesztő
1 tk
cukor
1 csipet
1 db
tojás
200 ml
víz
1 ek
olaj a tésztába
bő olaj a sütéshez
A cukorsziruphoz
100 ml
víz
200 g
cukor
1 db
citrom
1 db
narancs
A díszítéshez
1 marék
pisztácia
100 g
étcsoki

Elkészítés
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90 percen keresztül a duplájára kelesztjük, majd két olajozott evőkanál segítségével, kb. 3 centi átmérőjű golyókat szaggatunk, és 170 fokos olajban kisütjük a fánkocskákat. 
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon felolvasztjuk benne, majd miután felolvadt, még 5 percig forraljuk. Ha a szirupunk kicsit kihűlt, belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és a még meleg fánkocskákat alaposan beleforgatjuk. Olvasztott étcsokival leöntve, pisztáciaszórattal tálaljuk. 
Ha tetszett a lokma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha kíváncsi vagy, a törökök hogyan készítenek fánkot, akkor a lokma a te recepted! Nagyon sokféleképpen dekorálható, mi most egy kis pisztáciával és csokiöntettel dobtuk fel, de akár fagyival is szuperül működik!

Hozzávalók

2 - 4 főre
300 g
liszt
1 tk
szárított élesztő
1 tk
cukor
1 csipet
1 db
tojás
200 ml
víz
1 ek
olaj a tésztába
bő olaj a sütéshez
A cukorsziruphoz
100 ml
víz
200 g
cukor
1 db
citrom
1 db
narancs
A díszítéshez
1 marék
pisztácia
100 g
étcsoki
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90 percen keresztül a duplájára kelesztjük, majd két olajozott evőkanál segítségével, kb. 3 centi átmérőjű golyókat szaggatunk, és 170 fokos olajban kisütjük a fánkocskákat. 
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon felolvasztjuk benne, majd miután felolvadt, még 5 percig forraljuk. Ha a szirupunk kicsit kihűlt, belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és a még meleg fánkocskákat alaposan beleforgatjuk. Olvasztott étcsokival leöntve, pisztáciaszórattal tálaljuk. 
Ha tetszett a lokma receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Lokma, a török fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept