A tojásfehérjéket habbá verjük, közben két-három lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot.
A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához adjuk a tejet, majd a lisztes keveréket.
Végül a tojássárgás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset.
A krémhez kihabosítjuk a mascarponét. Ehhez egy tálba rakjuk a mascarponét, és magas fokozaton elkezdjük felverni.
Mikor elkezd stabilabb szerkezete lenni, még kicsit keverhetjük, de ügyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert ez pont ugyanúgy viselkedik, mint a tejszínhab, tehát ha sokáig keverjük, kicsapódik és vajjá alakul, tehát darabos lesz.
Mikor stabil a krémalapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, majd a kihűlt, kitekert piskótára kenjük (ha a díszítéshez is használnánk belőle, csak a ¾-ét kenjük a piskótába, a többit rakjuk hűtőbe).
Megszórjuk a málnával, és újra feltekerjük a tekercset. Majd pár órára hűtőbe rakjuk pihenni, csak ezután szeleteljük.
A díszítéshez a maradék krémet csillagcsöves habzsákba rakjuk, és ezzel dekoráljuk a sütit, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is a süti tetejét.
Málnáspiskótatekercs
Ez egy klasszikus desszert, amely könnyedségével és frissességével hódít, tökéletes választás bármilyen alkalomra. A légies piskóta, a könnyed krém és a málna savanykás-édes ízének találkozása felejthetetlen élményt nyújt. Ez az egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns sütemény garantáltan sikert arat.
A málnás piskótatekercs az a süti, ami egyszerre hozza a nyári frissességet és a klasszikus retró hangulatot – puha, könnyű piskótába tekerve ott bujkál a savanykás gyümölcs és a krémes, lágy töltelék.
Hozzávalók
A krémhez
Elkészítés
A tojásfehérjéket habbá verjük, közben két-három lépésben hozzáadagolunk 70 g cukrot.
A sütőport és a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A tojássárgákat a sóval és a maradék 50 g cukorral habosra keverjük. A sárgájához adjuk a tejet, majd a lisztes keveréket.
Végül a tojássárgás keveréket fellazítjuk a fehérjehab ⅓-ával, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni a tekercset.
A krémhez kihabosítjuk a mascarponét. Ehhez egy tálba rakjuk a mascarponét, és magas fokozaton elkezdjük felverni.
Mikor elkezd stabilabb szerkezete lenni, még kicsit keverhetjük, de ügyeljünk rá, hogy ne verjük túl, mert ez pont ugyanúgy viselkedik, mint a tejszínhab, tehát ha sokáig keverjük, kicsapódik és vajjá alakul, tehát darabos lesz.
Mikor stabil a krémalapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, majd a kihűlt, kitekert piskótára kenjük (ha a díszítéshez is használnánk belőle, csak a ¾-ét kenjük a piskótába, a többit rakjuk hűtőbe).
Megszórjuk a málnával, és újra feltekerjük a tekercset. Majd pár órára hűtőbe rakjuk pihenni, csak ezután szeleteljük.
A díszítéshez a maradék krémet csillagcsöves habzsákba rakjuk, és ezzel dekoráljuk a sütit, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is a süti tetejét.

Ez a piskótatekercs klasszikus, mégis mindig lenyűgöző. A mascarponekrém és a málna találkozása friss, krémes és ellenállhatatlan. Érdemes előre elkészíteni, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek.
A málnás piskótatekercs mellett van még pár újragondolt klasszikusunk!
Ha tetszett a Málnás piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!