Piték

Málnássajttortapite

Málnás sajttortapite

Hozzávalók
A pitetésztához
160 g
liszt
1 csipet
20 g
holland kakaópor
95 g
vaj
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
45 g
tejföl
A pite aljára
50 g
étcsoki
A málnavelőhöz
180 g
málna
A krémhez
300 g
krémsajt
300 g
mascarpone
80 g
porcukor
12 g
bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez
friss gyümölcsök
50 g
szeletelt mandula

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett felületen, a tésztát négy részre osztva kinyújtjuk, és belefeketetjük a a mini formákba, levágjuk a lelógó széleket, alufóliát teszünk rájuk, és megtöltjük sütőbabbal. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük, majd a bab és a fólia nélkül további kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk a darabolt étcsokival, majd ha ráolvadt, egyenletesen elkenjük a tésztán. A málnavelőhöz a málnát egy lábasba rakjuk, 8-10 percig kevergetve forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit robotgéppel kihabosítjuk, majd egy kanállal márványosan belekeverjük a sűrű málnavelőt. Belesimítjuk a krémet a piteformákba, és friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel díszítjük.
 

www.streetkitchen.hu

A legszuperebb ebben a sütiben, hogy akár majd télen is összedobhatjátok fagyasztott gyümikből. DE! Amíg van friss málna vagy épp áfonya addig ezekből dobjátok össze ezt a könnyed, krémes pitét ;) Ebből a mennyiségből vagy egy nagy, vagy 4 kisebb minipitét tudtok majd készíteni!

Hozzávalók

1 db 22 cm-es vagy 4 kicsi tart formához:
A pitetésztához
160 g
liszt
1 csipet
20 g
holland kakaópor
95 g
vaj
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
45 g
tejföl
A pite aljára
50 g
étcsoki
A málnavelőhöz
180 g
málna
A krémhez
300 g
krémsajt
300 g
mascarpone
80 g
porcukor
12 g
bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez
friss gyümölcsök
50 g
szeletelt mandula
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett felületen, a tésztát négy részre osztva kinyújtjuk, és belefeketetjük a a mini formákba, levágjuk a lelógó széleket, alufóliát teszünk rájuk, és megtöltjük sütőbabbal. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük, majd a bab és a fólia nélkül további kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk a darabolt étcsokival, majd ha ráolvadt, egyenletesen elkenjük a tésztán. A málnavelőhöz a málnát egy lábasba rakjuk, 8-10 percig kevergetve forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit robotgéppel kihabosítjuk, majd egy kanállal márványosan belekeverjük a sűrű málnavelőt. Belesimítjuk a krémet a piteformákba, és friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel díszítjük.
 

Ha tetszett a Málnás sajttortapite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept