Fantasztikus desszertek

Mézeskalácsoscsiga

Mézeskalácsos csiga

Hozzávalók
A csiga tésztájához
170 ml
tej
40 g
élesztő
50 g
cukor
500 g
liszt
1 csipet
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
150 g
olvasztott vaj
100 g
cukor
1 csapott mk
szerecsendió
1 csapott mk
gyömbér
2 csipet
szegfűbors
1 tk
fahéj
1 db
citrom héja
A mázhoz
3 ek
mascarpone
2 ek
porcukor
2 - 3 ek
tej

Elkészítés

A tésztához megmelegítjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzászórjuk a cukor felét. Egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, beleütjük a 2 tojást és a tojássárgáját, hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztős tejet, és belerakjuk a cukor másik felét. Összekeverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kb. 45 x 28 cm-esre nyújtjuk. 

A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük a hosszabbik oldalánál, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz, hogy tudjanak kelni. 30 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor langyosra hűlt a süti, összekeverjük a máz hozzávalóit, és nyomózsákból rácsorgatjuk a csigák tetejére. 

www.streetkitchen.hu

Ez az egyik legjobb karácsonyi/téli kelt tésztás süti, amit el tudtok képzelni. Puha tészta, vajas, fűszeres töltelék, ami alul picit rákaramellizálódik a csigákra, belül pedig krémes marad… Isteni!

Hozzávalók

1 kb. 35 x 22 cm-es tepsihez
A csiga tésztájához
170 ml
tej
40 g
élesztő
50 g
cukor
500 g
liszt
1 csipet
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
150 g
olvasztott vaj
100 g
cukor
1 csapott mk
szerecsendió
1 csapott mk
gyömbér
2 csipet
szegfűbors
1 tk
fahéj
1 db
citrom héja
A mázhoz
3 ek
mascarpone
2 ek
porcukor
2 - 3 ek
tej

A tésztához megmelegítjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzászórjuk a cukor felét. Egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, beleütjük a 2 tojást és a tojássárgáját, hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztős tejet, és belerakjuk a cukor másik felét. Összekeverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kb. 45 x 28 cm-esre nyújtjuk. 

A töltelékhez a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük a hosszabbik oldalánál, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsibe rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz, hogy tudjanak kelni. 30 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor langyosra hűlt a süti, összekeverjük a máz hozzávalóit, és nyomózsákból rácsorgatjuk a csigák tetejére. 

Ha tetszett a Mézeskalácsos csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept