Fantasztikus desszertek

Rizsfelfújtmálnaöntettel

Rizsfelfújt málnaöntettel

Hozzávalók
A rizsfelfújthoz
500 g
rizs
500 ml
víz
800 ml
tej
140 g
cukor
1 csipet
1 rúd
vanília
1 db
citrom reszelt héja
4 db
tojás
A málnaöntethez
250 g
málna
100 g
barna cukor
100 g
vaj

Elkészítés

A rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel szépen puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is. 

A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát enyhén kivajazott és kicukrozott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Közben a málnát (lehet fagyasztott is) egy kis lábasba szórjuk a cukorral együtt, és közepes lángon kb. 10-15 percig sűrítjük, majd ha szeretnénk, leszűrhetjük. Ezzel az öntettel tálaljuk a kockákra vágott rizsfelfújtat.

www.streetkitchen.hu

Ez a süti gyerekkorom és felnőttkorom egyik olyan édessége, amit ha egyszer elkezdek enni, nem tudom abbahagyni. Pofonegyszerű elkészíteni, és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

1 db 34x20 cm-es tepsihez
A rizsfelfújthoz
500 g
rizs
500 ml
víz
800 ml
tej
140 g
cukor
1 csipet
1 rúd
vanília
1 db
citrom reszelt héja
4 db
tojás
A málnaöntethez
250 g
málna
100 g
barna cukor
100 g
vaj

A rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel szépen puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is. 

A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát enyhén kivajazott és kicukrozott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Közben a málnát (lehet fagyasztott is) egy kis lábasba szórjuk a cukorral együtt, és közepes lángon kb. 10-15 percig sűrítjük, majd ha szeretnénk, leszűrhetjük. Ezzel az öntettel tálaljuk a kockákra vágott rizsfelfújtat.

Ha tetszett a Rizsfelfújt málnaöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept