A rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel szépen puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is.
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát enyhén kivajazott és kicukrozott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a málnát (lehet fagyasztott is) egy kis lábasba szórjuk a cukorral együtt, és közepes lángon kb. 10-15 percig sűrítjük, majd ha szeretnénk, leszűrhetjük. Ezzel az öntettel tálaljuk a kockákra vágott rizsfelfújtat.