Fantasztikus desszertek

Sütésnélkülisárgabarackostúrótorta

Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
Az alaphoz
300 g
zabkeksz
70 g
olvasztott vaj
A túrós réteghez
4 db
lapzselatin
500 g
túró
250 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
1 mk
vaníliaaroma
A tetejére
5 db
sárgabarack
10 g
zselatinpor
450 ml
víz
1 ek
porcukor

Elkészítés

A sárgabarackos túrótorta alapjához aprítógépben lezúzzuk a zabkekszet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és egy sütőpapírral borított tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre.

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítóban áttörjük, majd belekeverjük a mascarponét, a tejszínt, a porcukrot, a citrom- és a narancshéjat, valamint a vaníliaaromát. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós alapba, és az egészet a zabkekszes alapra öntjük, ezután mehet 3 órára a hűtőbe vagy a fagyasztóba 1,5 órára.

Ezután a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, majd a túrótorta tetejére rakosgatjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselatint kb. 50 ml vízben elkeverjük, mikróban 10 másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a maradék vizet és a porcukrot. Mikor kicsit visszahűlt, ráöntjük a barackok tetejére, és mehet a hűtőbe vagy a fagyasztóba, amíg megdermed. A legjobb, ha hagyjuk szeletelés előtt egy éjszakát pihenni, hogy teljesen beköthesse a zselatin a tortát.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési, pihentetési idő: 4-5 óra
sutes-nelkuli-sargabarackos-turotorta
Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta (Fotó: Street Kitchen)

Még több túrós finomság:

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Meggyes-túrós pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Ez a sütés nélküli sárgabarackos túrótorta a forró, nyári melegben is jól fog esni!

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
200 ml
habtejszín
Az alaphoz
300 g
zabkeksz
70 g
olvasztott vaj
A túrós réteghez
4 db
lapzselatin
500 g
túró
250 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
1 mk
vaníliaaroma
A tetejére
5 db
sárgabarack
10 g
zselatinpor
450 ml
víz
1 ek
porcukor

A sárgabarackos túrótorta alapjához aprítógépben lezúzzuk a zabkekszet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és egy sütőpapírral borított tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre.

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítóban áttörjük, majd belekeverjük a mascarponét, a tejszínt, a porcukrot, a citrom- és a narancshéjat, valamint a vaníliaaromát. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós alapba, és az egészet a zabkekszes alapra öntjük, ezután mehet 3 órára a hűtőbe vagy a fagyasztóba 1,5 órára.

Ezután a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, majd a túrótorta tetejére rakosgatjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselatint kb. 50 ml vízben elkeverjük, mikróban 10 másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a maradék vizet és a porcukrot. Mikor kicsit visszahűlt, ráöntjük a barackok tetejére, és mehet a hűtőbe vagy a fagyasztóba, amíg megdermed. A legjobb, ha hagyjuk szeletelés előtt egy éjszakát pihenni, hogy teljesen beköthesse a zselatin a tortát.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési, pihentetési idő: 4-5 óra
sutes-nelkuli-sargabarackos-turotorta
Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta (Fotó: Street Kitchen)

Még több túrós finomság:

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Meggyes-túrós pohárkrém

Ha tetszett a Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept