A szifonos piskóta elkészítéséhez először a tojásokat kézi habverővel simára keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk a vajat, belekeverjük a lisztet és az ételfestéket. A masszát egy szűrőn keresztül habszifonba töltjük. Egy patront nyomunk bele, majd hűtőbe tesszük 15 percre.
@streetkitchenhu Szifonos piskóta Valentin-napra 🥰💞 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #valentinnap ♬ France Accordion Swing - MIZUSATO Masaki
Egy papírpoharat pár helyen kilyuggatunk egy éles késsel, kifújjuk olajspray-vel, és félig töltjük a masszával. 1000 W-on 2,5 percig mikrózzuk. (A sütési idő a mikró teljesítményétől függően változhat.) Ha kész, fejjel lefelé fordítva egy tányérra állítjuk és pár perc pihentetés után kivesszük a piskótát, a pohár pedig újra hasznosítható a maradék massza kisütéséhez. Ha kihűlt a süti, tetszőleges formákra tépkedjük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a porcukorral, a lime reszelt héjával és kifacsart levével. Az epreket negyedekre vágjuk, és jöhet a desszert összeállítása. A tányérra kenünk a krémből, a piskótadarabokból egy szívecske formát rakunk ki és körbepakoljuk az eprekkel, majd mentalevéllel és reszelt lime-héjjal díszítjük.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 2 x 2,5 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
Ha kiment a fejetekből, hogy este randi, és még nem készültetek semmivel, ne essetek kétségbe. Mutatunk pár bombajó desszertet, amik tökéletesen passzolnak a romantikázáshoz, ráadásul nem is kell egy napot a konyhában töltenetek az elkészítésükhöz.
Krémlikőrös csokimousse kókuszos granolával