Hirdetés

Pezsgős tiramisu pohárkrém

Hozzávalók

Hozzávalók
7
db pezsgős pohárhoz

A krémhez

3 db tojás
130 g porcukor
150 ml pezsgő
600 g mascarpone

A rétegezéshez

kb. 20 db babapiskóta
150 ml kávé
50 ml víz
2 - 3 ek porcukor
kakaópor
Hirdetés

Pezsgős tiramisu pohárkrém

A tiramisut már elkészítettük sokféleképpen (mézeskalácsos, likőrös, whiskey-s változatokban), de most szilveszter alkalmából egy szexi, pezsgővel turbózott pohárkrém került a terítékre. Persze valószínű, hogy nem veheti fel a versenyt a tradicionális tiramisuval, de mi nagyon-nagyon-nagyon imádtuk ezt is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
7
db pezsgős pohárhoz

A krémhez

3 db tojás
130 g porcukor
150 ml pezsgő
600 g mascarpone

A rétegezéshez

kb. 20 db babapiskóta
150 ml kávé
50 ml víz
2 - 3 ek porcukor
kakaópor

A krémhez a tojást és a porcukrot összekeverjük és vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, megmelegítjük (nem forraljuk, mert megfőhet a tojás, de legyen jó meleg az alap), majd magas fokozaton addig verjük robotgéppel, amíg kihűl a krémalap és szép, habos lesz. Ekkor belekeverjük a pezsgőt és a mascarponét is.

A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A kávét, vizet és porcukrot összekeverjük, pár pillanatra beleáztatjuk a babapiskótákat. A pezsgős poharakba rétegezzük 4-5 rétegben egymásra a kávés babapiskótát, a krémet és 1-1 réteg kakaóport. Pár órára érdemes bedobni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások