Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 130 g porcukor
- 150 ml pezsgő
- 600 g mascarpone
A rétegezéshez
- 20 db babapiskóta (kb.)
- 150 ml kávé
- 50 ml víz
- 2 - 3 ek porcukor
- kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 130 g porcukor
- 150 ml pezsgő
- 600 g mascarpone
A rétegezéshez
- 20 db babapiskóta (kb.)
- 150 ml kávé
- 50 ml víz
- 2 - 3 ek porcukor
- kakaópor
A krémhez a tojást és a porcukrot összekeverjük és vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, megmelegítjük (nem forraljuk, mert megfőhet a tojás, de legyen jó meleg az alap), majd magas fokozaton addig verjük robotgéppel, amíg kihűl a krémalap és szép, habos lesz. Ekkor belekeverjük a pezsgőt és a mascarponét is.
A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A kávét, vizet és porcukrot összekeverjük, pár pillanatra beleáztatjuk a babapiskótákat. A pezsgős poharakba rétegezzük 4-5 rétegben egymásra a kávés babapiskótát, a krémet és 1-1 réteg kakaóport. Pár órára érdemes bedobni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.