Fantasztikus desszertek

Szilvalekvárostriplacsokimousse-torta

Szilvalekváros triplacsokimousse-torta

Hozzávalók
A tésztához
50 g
szobahőmérsékletű vaj
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
tojás
45 g
tejföl
25 ml
espresso kávé
1 csipet
75 g
liszt
20 g
kakaópor
5 g
sütőpor
A tészta megkenéséhez
3 ek
szilvalekvár
A fehércsokis mousse-hoz
100 g
fehércsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin
A tejcsokis mousse-hoz
100 g
tejcsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin
Az étcsokis mousse-hoz
100 g
étcsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin

Elkészítés
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojást, tejfölt és a kávét. A lisztet elkeverjük az átszitált kakaóporral, sütőporral és a sóval, majd a vajas masszához keverjük és egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megfordítjuk, és lekenjük a szilvalekvárral. Először a fehércsokimousse-t készítjük el.
A fehércsokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál tejszínnel, várunk vele 1-2 percet, hogy magába szívja a tejszínt, majd mikróban felmelegítjük (nem forraljuk), csak annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék. A maradék hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk az olvasztott csokit, majd vékony sugárban csurgatva a zselatinos tejszínt is.
A krémet a lekvárral megkent tésztára simítjuk és kb. 30 percre hűtőbe rakjuk. Mikor megszilárdult a teteje, jöhet rá az ugyanilyen módon elkészített tejcsokis mousse, 30-40 perc hűtés, majd a végső étcsokis mousse réteg. 3-4 órán át hűtőben pihentetjük, majd vizezett, éles késsel körbevágjuk a forma mentén a tortát, lekapcsoljuk a tortakarikát, megszórjuk kakaóporral és pár kekszgolyóval díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ez AZ a torta amiért nagy valószínűséggel minden csokiimádó oda és vissza lesz. Könnyed, habos, tripla csokimousse rétegek, szilvalekvár és egy vékonyabb pihe-puha, kávés-kakaós tészta szentháromsága ez a süti, amit légyszi ne hagyjatok ki a téli időszakban (sem)!

Hozzávalók

1 db 24 cm átmérőjű tortához
A tésztához
50 g
szobahőmérsékletű vaj
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
tojás
45 g
tejföl
25 ml
espresso kávé
1 csipet
75 g
liszt
20 g
kakaópor
5 g
sütőpor
A tészta megkenéséhez
3 ek
szilvalekvár
A fehércsokis mousse-hoz
100 g
fehércsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin
A tejcsokis mousse-hoz
100 g
tejcsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin
Az étcsokis mousse-hoz
100 g
étcsoki
200 ml
hideg tejszín
1 csapott tk
zselatin
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojást, tejfölt és a kávét. A lisztet elkeverjük az átszitált kakaóporral, sütőporral és a sóval, majd a vajas masszához keverjük és egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megfordítjuk, és lekenjük a szilvalekvárral. Először a fehércsokimousse-t készítjük el.
A fehércsokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál tejszínnel, várunk vele 1-2 percet, hogy magába szívja a tejszínt, majd mikróban felmelegítjük (nem forraljuk), csak annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék. A maradék hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk az olvasztott csokit, majd vékony sugárban csurgatva a zselatinos tejszínt is.
A krémet a lekvárral megkent tésztára simítjuk és kb. 30 percre hűtőbe rakjuk. Mikor megszilárdult a teteje, jöhet rá az ugyanilyen módon elkészített tejcsokis mousse, 30-40 perc hűtés, majd a végső étcsokis mousse réteg. 3-4 órán át hűtőben pihentetjük, majd vizezett, éles késsel körbevágjuk a forma mentén a tortát, lekapcsoljuk a tortakarikát, megszórjuk kakaóporral és pár kekszgolyóval díszítjük.

Ha tetszett a Szilvalekváros triplacsokimousse-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept