Fantasztikus desszertek

WOW:Piskótatekercseseprestrifle

WOW: Piskótatekercses epres trifle

Hozzávalók
A piskótatekercshez:
6 db
tojás
100 g
cukor
120 g
liszt
1 csipet
1 üveg
eperlekvár
A krémhez:
3 db
tojássárgája
100 g
porcukor
0.5 db
vaníliarúd
30 g
liszt
300 ml
tej
30 g
puha vaj
500 g
mascarpone
A díszítéshez és a rétegek közé:
600 g
eper
1 - 2 marék
áfonya

Elkészítés

A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd kevergetve addig főzzük amíg pudingállagú krémet kapunk. A krémet lefedjük egy folpackkal és hagyjuk kihűlni. A kihűlt alapot robotgéppel krémesítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a puha vajat.

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd a lisztet és a fehérjehabot 2-3 lépésben beleforgatjuk. A masszát szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük eperlekvárral, szorosan visszatekerjük tekercs alakúra és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket félbevágjuk, kirakjuk vele a tál alját és rakunk a tál szélére is. Az eprek nagy részét összevágjuk kisebb kockákra. A krém felét a piskótarétegre halmozzuk, megszórjuk friss eperrel és áfonyával. Erre jön egy újabb réteg piskótatekercs, szintén úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön belőle, majd a krém másik fele, amit a maradék piskótatekercsekkel, eperrel, áfonyával díszítünk, végül megszórjuk porcukorral.

www.streetkitchen.hu

A trifle egy szexi angol édesség, ami nemcsak csodaszép, de megúszós is. És ha most azt gondoljátok, hogy az ilyen recepteket meg kell becsülni, akkor tegyetek is így! :D Fussátok végig a receptet, aztán állítsatok össze egy adagot!

Hozzávalók

1 db 17 cm átmérőjű, 9 cm mély tálhoz
A piskótatekercshez:
6 db
tojás
100 g
cukor
120 g
liszt
1 csipet
1 üveg
eperlekvár
A krémhez:
3 db
tojássárgája
100 g
porcukor
0.5 db
vaníliarúd
30 g
liszt
300 ml
tej
30 g
puha vaj
500 g
mascarpone
A díszítéshez és a rétegek közé:
600 g
eper
1 - 2 marék
áfonya

A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd kevergetve addig főzzük amíg pudingállagú krémet kapunk. A krémet lefedjük egy folpackkal és hagyjuk kihűlni. A kihűlt alapot robotgéppel krémesítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a puha vajat.

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd a lisztet és a fehérjehabot 2-3 lépésben beleforgatjuk. A masszát szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük eperlekvárral, szorosan visszatekerjük tekercs alakúra és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket félbevágjuk, kirakjuk vele a tál alját és rakunk a tál szélére is. Az eprek nagy részét összevágjuk kisebb kockákra. A krém felét a piskótarétegre halmozzuk, megszórjuk friss eperrel és áfonyával. Erre jön egy újabb réteg piskótatekercs, szintén úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön belőle, majd a krém másik fele, amit a maradék piskótatekercsekkel, eperrel, áfonyával díszítünk, végül megszórjuk porcukorral.

Ha tetszett a WOW: Piskótatekercses epres trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept