A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd kevergetve addig főzzük amíg pudingállagú krémet kapunk. A krémet lefedjük egy folpackkal és hagyjuk kihűlni. A kihűlt alapot robotgéppel krémesítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a puha vajat.

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd a lisztet és a fehérjehabot 2-3 lépésben beleforgatjuk. A masszát szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük eperlekvárral, szorosan visszatekerjük tekercs alakúra és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket félbevágjuk, kirakjuk vele a tál alját és rakunk a tál szélére is. Az eprek nagy részét összevágjuk kisebb kockákra. A krém felét a piskótarétegre halmozzuk, megszórjuk friss eperrel és áfonyával. Erre jön egy újabb réteg piskótatekercs, szintén úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön belőle, majd a krém másik fele, amit a maradék piskótatekercsekkel, eperrel, áfonyával díszítünk, végül megszórjuk porcukorral.
