Csirkemell receptek

Rostoncsirkespenótosfehérbabpüréveléssültrépával

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Hozzávalók
A csirkéhez
800 g
csirkemellfilé
só, bors
4 ek
kókuszolaj
A sült répához
10 - 12 szál
répa a zöldjével együtt
(80 g/szál)
2 ek
méz
1 ek
chilipaszta
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
kókuszolaj
A babpüréhez
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
harissa paszta
40 g
bébispenót
2 konzerv
nagy szemű fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tahini
2 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
60 g
feta sajt
1 marék
petrezselyem

Elkészítés

A roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával recept első lépésként a csirkemelleket megtisztítjuk és sózzuk, borsozzuk. A kókuszolajat felolvasztjuk egy hőálló serpenyőben, és magas lángon alaposan körbepirítjuk rajta a filéket pár perc alatt. Ezt követően mehetnek a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

A répákat alaposan megmossuk, majd egy tepsibe dobjuk őket, mehet rájuk a méz, a chilipaszta, a zúzott fokhagyma, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. (Betehetjük a csirke mellé is a 160 fokos sütőbe, de amikor a hús elkészült, kapcsoljunk magasabb hőfokra.)

A babpüréhez minden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk, és szuper krémesre turmixoljuk. Ha még selymesebb állagot szeretnénk elérni, nyugodtan átnyomhatjuk a kész pürét egy szűrőn is.

Tálaláskor tányérra szedünk a babpüréből, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet és a sült répákat, végül megszórjuk morzsolt feta sajttal és aprított petrezselyemmel.

Ha igazán villantós tányért szeretnétek tálalni, szúrhattok bele egy korong parmezánchipset is, aminek az elkészítéséről itt olvashattok bővebben

roston-csirke-spenotos-feherbabpurevel-es-sult-repavalroston-csirke-spenotos-feherbabpurevel-es-sult-repaval
Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

www.streetkitchen.hu

Ebben a kajában aztán minden megvan, ami kellhet! Fehérjedús, egészséges, brutál finom és összedobni sem nagy ördöngösség! Próbáld ki te is, hidd el, nem fogsz csalódni.

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez
800 g
csirkemellfilé
só, bors
4 ek
kókuszolaj
A sült répához
10 - 12 szál
répa a zöldjével együtt
(80 g/szál)
2 ek
méz
1 ek
chilipaszta
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
kókuszolaj
A babpüréhez
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
harissa paszta
40 g
bébispenót
2 konzerv
nagy szemű fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tahini
2 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
60 g
feta sajt
1 marék
petrezselyem

A roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával recept első lépésként a csirkemelleket megtisztítjuk és sózzuk, borsozzuk. A kókuszolajat felolvasztjuk egy hőálló serpenyőben, és magas lángon alaposan körbepirítjuk rajta a filéket pár perc alatt. Ezt követően mehetnek a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

A répákat alaposan megmossuk, majd egy tepsibe dobjuk őket, mehet rájuk a méz, a chilipaszta, a zúzott fokhagyma, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. (Betehetjük a csirke mellé is a 160 fokos sütőbe, de amikor a hús elkészült, kapcsoljunk magasabb hőfokra.)

A babpüréhez minden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk, és szuper krémesre turmixoljuk. Ha még selymesebb állagot szeretnénk elérni, nyugodtan átnyomhatjuk a kész pürét egy szűrőn is.

Tálaláskor tányérra szedünk a babpüréből, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet és a sült répákat, végül megszórjuk morzsolt feta sajttal és aprított petrezselyemmel.

Ha igazán villantós tányért szeretnétek tálalni, szúrhattok bele egy korong parmezánchipset is, aminek az elkészítéséről itt olvashattok bővebben

roston-csirke-spenotos-feherbabpurevel-es-sult-repavalroston-csirke-spenotos-feherbabpurevel-es-sult-repaval
Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Ha tetszett a Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept