Halas kaják

Rántottsüllőfranciasalátával

Rántott süllő franciasalátával

Hozzávalók
A rántott süllőhöz
600 ml
tej
1 ek
3 gerezd
fokhagyma
400 g
süllőfilé
(4 szeletre vágva)
80 g
finomliszt
2 db
tojás
80 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A franciasalátához
50 g
vaj
500 g
franciasaláta-mix
só, bors
175 g
tejföl
100 g
majonéz
2 tk
mustár
2 tk
porcukor
0.25 db
citrom leve
1 db
alma
(180 g/db)
1 csokor
friss petrezselyemzöld
A tálaláshoz
0.5 db
citrom

Elkészítés

A rántott süllő elkészítésének első lépéseként a tejben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd halszeleteket 1 órára beáztatjuk ebbe a keverékbe. Amíg pácolódik a hal, a franciasalátához vajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos mixet és közepesen erős hőfokon 3-4 perc alatt megpároljuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. 

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, sót, a porcukrot és a citrom levét egy nagyobb tálban összekeverjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a majonézes szószhoz a kb. 1 cm-es kockákra vágott almával és a finomra aprított petrezselyemmel együtt. A kész salátát betesszük a hűtőbe. 

A halat kivesszük a tejből, szárazra töröljük, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott süllőt 2-3 perc alatt kisütjük a 170 fokra melegített olajban. A citromgerezdeket egy száraz, forró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megkaramellizáljuk. A rántott süllőt a salátával és a sült citromgerezddel tálaljuk.

rantott-sullo-franciasalataval
Rántott süllő franciasalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

www.streetkitchen.hu

Számomra a süllő az egyik legízletesebb halfajta, de szerintem ügyelni kell rá, hogy melyik halat milyen módon készítjük el. Pörköltnek például a süllő nem a legfrankóbb, viszont rántva… atttyaéééég!!!!!

Hozzávalók

2 főre
A rántott süllőhöz
600 ml
tej
1 ek
3 gerezd
fokhagyma
400 g
süllőfilé
(4 szeletre vágva)
80 g
finomliszt
2 db
tojás
80 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A franciasalátához
50 g
vaj
500 g
franciasaláta-mix
só, bors
175 g
tejföl
100 g
majonéz
2 tk
mustár
2 tk
porcukor
0.25 db
citrom leve
1 db
alma
(180 g/db)
1 csokor
friss petrezselyemzöld
A tálaláshoz
0.5 db
citrom

A rántott süllő elkészítésének első lépéseként a tejben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd halszeleteket 1 órára beáztatjuk ebbe a keverékbe. Amíg pácolódik a hal, a franciasalátához vajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos mixet és közepesen erős hőfokon 3-4 perc alatt megpároljuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. 

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, sót, a porcukrot és a citrom levét egy nagyobb tálban összekeverjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a majonézes szószhoz a kb. 1 cm-es kockákra vágott almával és a finomra aprított petrezselyemmel együtt. A kész salátát betesszük a hűtőbe. 

A halat kivesszük a tejből, szárazra töröljük, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott süllőt 2-3 perc alatt kisütjük a 170 fokra melegített olajban. A citromgerezdeket egy száraz, forró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megkaramellizáljuk. A rántott süllőt a salátával és a sült citromgerezddel tálaljuk.

rantott-sullo-franciasalataval
Rántott süllő franciasalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Ha tetszett a Rántott süllő franciasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept