A vega babburgerhez a pogácsa hozzávalóit egy késes aprítógépbe helyezzük, és összezúzzuk, amíg egy nagyjából homogén masszát kapunk. Burgerpogácsákat formázunk belőle és mehetnek is a grillre, oldalanként 3-4 perc alatt tökéletesre készül. Mikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és rátesszük a cheddar sajtot, hagyjuk, hogy ráolvadjon és már jöhet is ki a grillről.
Közben elkészítjük a koktélszószt, amihez nagyon apróra vágjuk a lila hagymát és a csemegeuborkát, majd egy kisebb keverőtálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
A burgerbucikat félbevágjuk, és a grillen pár másodperc alatt megpirítjuk. Ezután össze is állíthatjuk a burgereket: a bucik alját megkenjük bőségesen a koktélszósszal, majd mehet rá rukkola, a babpogácsa, paradicsom- és uborkaszeletek, majd a buci felső részét is megkenjük a koktélszósszal, és ráhelyezzük a burgerünkre. Mehet is a falatozás, miután búcsút intettünk a szokásos, uncsi grillzöldségeknek.

Elkészítési idő: 30 perc