Vega kaják

Vegababburgercsemegeuborkáskoktélszósszal

Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal

Hozzávalók
A babpogácsához
0.5 bögre
főtt rizs
(250 ml-es bögrével mérve)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 bögre
dió
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma darabolva
(130g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
római kömény
1 tk
chilipor
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
3 ek
paradicsompüré
1 ek
mustár
50 g
zsemlemorzsa
Az összeállításhoz
4 szelet
cheddar
(vagy 100 g reszelve)
4 db
burgerbuci
50 g
rukkola
1 db
paradicsom
0.25 db
kígyóuborka
A koktélszószhoz
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 db
csemegeuborka
3 ek
csemegeuborka-lé
6 ek
majonéz
3 ek
ketchup
1 ek
mustár
só, bors

Elkészítés

A vega babburgerhez a pogácsa hozzávalóit egy késes aprítógépbe helyezzük, és összezúzzuk, amíg egy nagyjából homogén masszát kapunk. Burgerpogácsákat formázunk belőle és mehetnek is a grillre, oldalanként 3-4 perc alatt tökéletesre készül. Mikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és rátesszük a cheddar sajtot, hagyjuk, hogy ráolvadjon és már jöhet is ki a grillről.

Közben elkészítjük a koktélszószt, amihez nagyon apróra vágjuk a lila hagymát és a csemegeuborkát, majd egy kisebb keverőtálban összekeverjük a többi hozzávalóval.

A burgerbucikat félbevágjuk, és a grillen pár másodperc alatt megpirítjuk. Ezután össze is állíthatjuk a burgereket: a bucik alját megkenjük bőségesen a koktélszósszal, majd mehet rá rukkola, a babpogácsa, paradicsom- és uborkaszeletek, majd a buci felső részét is megkenjük a koktélszósszal, és ráhelyezzük a burgerünkre. Mehet is a falatozás, miután búcsút intettünk a szokásos, uncsi grillzöldségeknek.

vega babburger koktélszósszal
Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Itt a grillszezon, de vegaként unod már a grillezett zöldségeket? Akkor nincs mese, ezt a receptet be kell dobnod a partin, mint húsmentes opció. A babpogácsa elkészítéséhez csupán egy aprítógépre lesz szükséged, és már mehetnek is a vega pogik a grillre. Ments magadnak mindenképpen párat, mert a mindenevő vendégeknek is nagy kedvence lesz, pikáns fűszerezésének és a koktélszósznak köszönhetően.

Hozzávalók

4 főre
A babpogácsához
0.5 bögre
főtt rizs
(250 ml-es bögrével mérve)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 bögre
dió
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma darabolva
(130g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
római kömény
1 tk
chilipor
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
3 ek
paradicsompüré
1 ek
mustár
50 g
zsemlemorzsa
Az összeállításhoz
4 szelet
cheddar
(vagy 100 g reszelve)
4 db
burgerbuci
50 g
rukkola
1 db
paradicsom
0.25 db
kígyóuborka
A koktélszószhoz
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 db
csemegeuborka
3 ek
csemegeuborka-lé
6 ek
majonéz
3 ek
ketchup
1 ek
mustár
só, bors

A vega babburgerhez a pogácsa hozzávalóit egy késes aprítógépbe helyezzük, és összezúzzuk, amíg egy nagyjából homogén masszát kapunk. Burgerpogácsákat formázunk belőle és mehetnek is a grillre, oldalanként 3-4 perc alatt tökéletesre készül. Mikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és rátesszük a cheddar sajtot, hagyjuk, hogy ráolvadjon és már jöhet is ki a grillről.

Közben elkészítjük a koktélszószt, amihez nagyon apróra vágjuk a lila hagymát és a csemegeuborkát, majd egy kisebb keverőtálban összekeverjük a többi hozzávalóval.

A burgerbucikat félbevágjuk, és a grillen pár másodperc alatt megpirítjuk. Ezután össze is állíthatjuk a burgereket: a bucik alját megkenjük bőségesen a koktélszósszal, majd mehet rá rukkola, a babpogácsa, paradicsom- és uborkaszeletek, majd a buci felső részét is megkenjük a koktélszósszal, és ráhelyezzük a burgerünkre. Mehet is a falatozás, miután búcsút intettünk a szokásos, uncsi grillzöldségeknek.

vega babburger koktélszósszal
Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept