A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd gombóccá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és bedobjuk 30 percre a hűtőbe.
A töltelékhez a hagymát és fokhagymát egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lepirult hagymát, a chilipelyhet, a tojást, az előzőleg 12-14 perc alatt lobogó vízben megfőtt, felkockázott édesburgonyát és a bébispenótot. A lazacot kisebb kockákra, a kaprot és a snidlinget pedig apróra vágjuk. Az egészet alaposan összekeverjük.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 26-27 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd belerakjuk a formába. Belesimítjuk, rányomkodjuk a tésztát az oldalára is, a felesleget egy éles késsel levágjuk, rakunk rá 2 réteg alufóliát, feltöltjük száraz sütőbabbal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. A sütés után a fóliával együtt levesszük róla a sütőbabot, beletöltjük a tölteléket, és 35 perc alatt készre sütjük.

Miközben sül a pite, a mártáshoz a kaprot felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha megsült a pite, pihentetjük 20 percet, majd akár még melegen tálalhatjuk is a kapormártással.