Cukormentes receptek

Cukormentessütőtökösrépatorta

Cukormentes sütőtökös répatorta

Hozzávalók
A tésztához
100 g
barnított vaj
4 db
tojás
150 g
eritrit
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt gyömbér
100 ml
tej
2 tk
vaníliaaroma
200 g
répa
(lereszelve)
200 g
sütőtökpüré
200 g
teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet
2 tk
sütőpor
50 g
pirított, sótlan tökmag
50 g
sótlan napraforgómag
A krémhez
250 g
hideg mascarpone
3 ek
hideg tejföl
200 g
sütőtökpüré
5 ek
poreritrit
1 csipet
fahéj
A tetejére
10 g
pirított tökmag

Elkészítés

A cukormentes répatorta alapja nem más, mint barnított vaj. A barnított vajhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, hagyjuk, hogy felhabozzon, majd amikor enyhén mogyorós illata és színe lesz, elzárjuk.

A tésztához a tojást kihabosítjuk az eritrittel, majd mehet bele a barnított vaj, a fűszerek, a tej, a vanília, a reszelt répa és a sütőtökpüré. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, és ezt is hozzáadjuk, valamint a tökmagot és a napraforgómagot is belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük (a vége felé, ha barnulna a teteje, takarjuk le egy fóliával). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, csak így vesszük ki a formából.

A tetejére való krém hozzávalóit néhány perc alatt kihabosítjuk egy tálban, majd rákenjük a kihűlt tésztára, végül pedig megszórjuk a tökmaggal, és kész is.

Cukormentes sütőtökös répatorta
Cukormentes sütőtökös répatorta
  • Előkészítés: 10 perc
  • Sütés: 60 perc 
  • Hűtés: 60 perc 
  • Összeállítás: 5 perc
  • Összesen: 135 perc

www.streetkitchen.hu

Ha már nem bírtok több sütőtököt enni, de még maradt egy kis adag, akkor ez tökéletes felhasználási módja lesz. Na és persze akkor is, ha nagyot akartok villantani.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
A tésztához
100 g
barnított vaj
4 db
tojás
150 g
eritrit
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt gyömbér
100 ml
tej
2 tk
vaníliaaroma
200 g
répa
(lereszelve)
200 g
sütőtökpüré
200 g
teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet
2 tk
sütőpor
50 g
pirított, sótlan tökmag
50 g
sótlan napraforgómag
A krémhez
250 g
hideg mascarpone
3 ek
hideg tejföl
200 g
sütőtökpüré
5 ek
poreritrit
1 csipet
fahéj
A tetejére
10 g
pirított tökmag

A cukormentes répatorta alapja nem más, mint barnított vaj. A barnított vajhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, hagyjuk, hogy felhabozzon, majd amikor enyhén mogyorós illata és színe lesz, elzárjuk.

A tésztához a tojást kihabosítjuk az eritrittel, majd mehet bele a barnított vaj, a fűszerek, a tej, a vanília, a reszelt répa és a sütőtökpüré. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, és ezt is hozzáadjuk, valamint a tökmagot és a napraforgómagot is belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük (a vége felé, ha barnulna a teteje, takarjuk le egy fóliával). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, csak így vesszük ki a formából.

A tetejére való krém hozzávalóit néhány perc alatt kihabosítjuk egy tálban, majd rákenjük a kihűlt tésztára, végül pedig megszórjuk a tökmaggal, és kész is.

Cukormentes sütőtökös répatorta
Cukormentes sütőtökös répatorta
  • Előkészítés: 10 perc
  • Sütés: 60 perc 
  • Hűtés: 60 perc 
  • Összeállítás: 5 perc
  • Összesen: 135 perc

Ha tetszett a Cukormentes sütőtökös répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept