A gluténmentes túrógombóc első lépéseként egy kb. 3 literes lábasban 2,5 liter, enyhén sós vizet teszünk fel a gombócoknak. Arra figyeljünk, hogy kellő méretű legyen az edény, és elegendő a vízmennyiség, hogy a gombócok könnyedén tudjanak benne főni. Míg felforr a víz, össze is lehet állítani a gombóc tésztáját.
A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percet pihentetjük.
Az eperraguhoz egy kisebb gyorsforralóban 3 perc alatt összefőzzük a vizet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával, majd besűrítjük a keményítővel. Az epret 0,5 cm-es kockára, a mentát pedig nagyon apróra vágjuk, és beledobjuk a kissé kihűlt szirupba.
Közben egy serpenyőben szárazon megpirítjuk zabpelyhet, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a kristálycukrot.
A túrós masszából kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük őket. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanál segítségével kiemeljük a gombócokat, és a pirított zabpehelybe forgatjuk. Tányérra kanalazunk az eperraguból, mellé helyezzük a gombócokat, majd meghintjük porcukorral, és jóízűen elfogyasztjuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Főzési idő: 10 perc