Hozzávalók
- 200 g gluténmentes, apró szemű zabpehely
- 2 db érett banán
- 240 ml növényi tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 2 tk sütőpor
- 3 ek rizsszirup
- 40 ml olívaolaj
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 db vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
- 20 g porcukor
A tálaláshoz
- 30 g áfonya
- 30 g málna
- 20 g dió
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes, apró szemű zabpehely
- 2 db érett banán
- 240 ml növényi tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 2 tk sütőpor
- 3 ek rizsszirup
- 40 ml olívaolaj
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 db vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
- 20 g porcukor
A tálaláshoz
- 30 g áfonya
- 30 g málna
- 20 g dió
A vegán zabpalacsinta elkészítéséhez a zabpehelyből 160 g-ot lisztállagúvá darálunk egy késes aprítóban. Hozzáadjuk az érett banánokat, a növényi tejet, a vaníliaaromát, a sütőport, a rizsszirupot, 10 ml olívaolajat, a csipet sót és 1 db citrom reszelt héját, majd krémesre turmixoljuk. A végén hozzáadjuk a maradék zabot, elkeverjük és félretesszük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes lángon tartjuk, hogy ne legyen túl forró a serpenyőnk. Két-három evőkanálnyi masszát szedünk a serpenyőbe, elkenjük, hogy szép kör alakú legyen, és oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Óvatosan megfordítjuk, mert azért lágyabb, mint egy sima amerikai palacsinta.
Közben kikeverjük a vegán tejfölt a másik citrom reszelt héjával és a porcukorral.
Amikor készen vannak a palacsinták, egymásra pakoljuk őket, a tetejét megküldjük a citromos vegaföllel, megpakoljuk a friss bogyós gyümölcsökkel, majd megszórjuk aprított dióval.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a vegán zabpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!