Gluténmentes receptek

Rostonsültcsirkemedvehagymássalsaverdével

Roston sült csirke medvehagymás salsa verdével

Hozzávalók
4 szelet
csirkemell
(kb. 3 cm vastag)
só, bors
2 ek
olívaolaj
400 g
fagyasztott zöldborsó
A salsa verdéhez
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss medvehagyma
1 csokor
friss bazsalikom
1 tk
magos dijoni mustár
2 tk
vörösborecet
só, bors
6 ek
olívaolaj
Az édesburgonya-püréhez
800 g
édesburgonya
pár csepp citromlé
só, bors
40 g
vaj
60 g
vaj

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon, magas hőmérsékleten oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Amikor megfordítjuk, rádobjuk a vajat, és locsolgatjuk. Ezután a serpenyőt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5-7 percre.

Az édesburgonya-püréhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a többi hozzávalóval egy aprítógépben pürésítjük.

A salsa verdéhez az apróra vágott zöld fűszereket a többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk. A zöldborsót forrásban lévő vízbe dobjuk, ha újra felforrt, további 5-6 percig főzzük. A csirkét ezekkel a köretekkel és salsa verdével tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ezt a salsa verde receptet és édesburgonya-pürét mentsétek le külön is, hiszen szuper köretötletek! :P

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
4 szelet
csirkemell
(kb. 3 cm vastag)
só, bors
2 ek
olívaolaj
400 g
fagyasztott zöldborsó
A salsa verdéhez
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss medvehagyma
1 csokor
friss bazsalikom
1 tk
magos dijoni mustár
2 tk
vörösborecet
só, bors
6 ek
olívaolaj
Az édesburgonya-püréhez
800 g
édesburgonya
pár csepp citromlé
só, bors
40 g
vaj
60 g
vaj

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon, magas hőmérsékleten oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Amikor megfordítjuk, rádobjuk a vajat, és locsolgatjuk. Ezután a serpenyőt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5-7 percre.

Az édesburgonya-püréhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a többi hozzávalóval egy aprítógépben pürésítjük.

A salsa verdéhez az apróra vágott zöld fűszereket a többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk. A zöldborsót forrásban lévő vízbe dobjuk, ha újra felforrt, további 5-6 percig főzzük. A csirkét ezekkel a köretekkel és salsa verdével tálaljuk.

Ha tetszett a Roston sült csirke medvehagymás salsa verdével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept