Maradékmentő receptek

Frittatamaradékfőttburgonyából

Frittata maradék főtt burgonyából

Hozzávalók
100 g
bacon
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
gomba
100 g
cukkini
1 ek
sertészsír
100 g
maradék főtt burgonya
őrölt bors
6 db
tojás
1 kis csokor
snidling
30 g
vaj

Elkészítés

A zöldséges frittata elkészítéséhez bacont csíkokra, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gombát és a cukkinit hasonló méretűre daraboljuk. Egy magasabb falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük a zsírt, és 3-4 perc alatt magas hőmérsékleten lepirítjuk rajta a bacont.

Hozzádobjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a felkockázott főtt burgonyát, a gombát, a cukkinit, és 3-4 perc alatt összepirítjuk, közben megszórjuk borssal. Hozzádobjuk a vajat, és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 3 percre.

Ameddig a serpenyő a sütőben van, addig felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget. Kivesszük a serpenyőt, beleöntjük a tojást, és mehet vissza azonnal a sütőbe nagyjából 5-10 percre, amíg felfújódik és a közepe megszilárdul.

zoldseges-frittata
Zöldséges frittata

Elkészítési idő: 20-30 perc

Még több csodás reggeli, hogy jól induljon a nap! Ebédig nem éheztek meg, akár édesre akár sósra éheztek ébredés után. Bármilyen hihetetlen, van élet a zöldséges frittata -n túl is! :D

Almás-mandulás zabkása

Zöldfűszeres fehérjegofri pármaival és ricottával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A frittata tökéletes választás reggelire: laktató, finom, egyszerű elkészíteni, és jóformán bármit is tehetünk bele. Ebben az esetben sem lesz ez másképp, hiszen maradékmentő akció lévén maradék főtt burgonyát és már-már végét járó zöldségeket fogunk használni.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
100 g
bacon
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
gomba
100 g
cukkini
1 ek
sertészsír
100 g
maradék főtt burgonya
őrölt bors
6 db
tojás
1 kis csokor
snidling
30 g
vaj

A zöldséges frittata elkészítéséhez bacont csíkokra, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gombát és a cukkinit hasonló méretűre daraboljuk. Egy magasabb falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük a zsírt, és 3-4 perc alatt magas hőmérsékleten lepirítjuk rajta a bacont.

Hozzádobjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a felkockázott főtt burgonyát, a gombát, a cukkinit, és 3-4 perc alatt összepirítjuk, közben megszórjuk borssal. Hozzádobjuk a vajat, és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 3 percre.

Ameddig a serpenyő a sütőben van, addig felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget. Kivesszük a serpenyőt, beleöntjük a tojást, és mehet vissza azonnal a sütőbe nagyjából 5-10 percre, amíg felfújódik és a közepe megszilárdul.

zoldseges-frittata
Zöldséges frittata

Elkészítési idő: 20-30 perc

Még több csodás reggeli, hogy jól induljon a nap! Ebédig nem éheztek meg, akár édesre akár sósra éheztek ébredés után. Bármilyen hihetetlen, van élet a zöldséges frittata -n túl is! :D

Almás-mandulás zabkása

Zöldfűszeres fehérjegofri pármaival és ricottával

Ha tetszett a Frittata maradék főtt burgonyából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept