Green kitchen

Mindenmenteszöldbabfőzelék

Mindenmentes zöldbabfőzelék

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
400 g
tisztított burgonya
800 ml
növényi tej
1 tk
majoránna
só, bors
500 g
fagyasztott sárga hüvelyű zöldbab
1 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
1 db
citrom leve
4 szelet
kenyér

Elkészítés

A mindenmentes zöldbabfőzelék elkészítése valójában nem bonyolultabb, mint a klasszik változaté. Első lépésként egy lábasban olajat hevítünk és a finomra aprított vöröshagymát lepirítjuk benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk, elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzádobjuk az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát, felöntjük a növényi tejjel és mehet hozzá a majoránna, a só és a bors. Visszatesszük a lángra, és kb. 12 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Botmixerrel krémesre turmixoljuk ezt az alapot, majd hozzáadjuk a zöldbabot. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a vegafölt, illetve a citrom frissen kifacsart levét. 2 perc alatt összerottyantjuk, és tálalhatjuk is például egy-egy szelet kovászos kenyérrel, de akár fasírtot vagy pörköltet is tehettek a tetejére.

mindenmentes-zoldbabfozelek
Mindenmentes zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több recept, ha ételallergiásként is szeretnétek jobbnál jobb főzelékeket enni:

Lisztmentes brokkolifőzelék

Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék

Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással

Lisztmentes finomfőzelék

www.streetkitchen.hu

Az egyik kedvenc főzelékem, amit burgonyával sűrítve könnyedén egy mindenmentes finomsággá varázsolhatunk.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
400 g
tisztított burgonya
800 ml
növényi tej
1 tk
majoránna
só, bors
500 g
fagyasztott sárga hüvelyű zöldbab
1 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
1 db
citrom leve
4 szelet
kenyér

A mindenmentes zöldbabfőzelék elkészítése valójában nem bonyolultabb, mint a klasszik változaté. Első lépésként egy lábasban olajat hevítünk és a finomra aprított vöröshagymát lepirítjuk benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk, elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzádobjuk az 1 cm-es kockákra vágott burgonyát, felöntjük a növényi tejjel és mehet hozzá a majoránna, a só és a bors. Visszatesszük a lángra, és kb. 12 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Botmixerrel krémesre turmixoljuk ezt az alapot, majd hozzáadjuk a zöldbabot. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a vegafölt, illetve a citrom frissen kifacsart levét. 2 perc alatt összerottyantjuk, és tálalhatjuk is például egy-egy szelet kovászos kenyérrel, de akár fasírtot vagy pörköltet is tehettek a tetejére.

mindenmentes-zoldbabfozelek
Mindenmentes zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több recept, ha ételallergiásként is szeretnétek jobbnál jobb főzelékeket enni:

Lisztmentes brokkolifőzelék

Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék

Lisztmentes sütőtökfőzelék buggyantott tojással

Lisztmentes finomfőzelék

Ha tetszett a mindenmentes zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése