Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só
- 200 ml víz
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- 500 ml rizstej
- 1 ½ ek keményítő
- 1 csokor petrezselyem
Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só
- 200 ml víz
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- 500 ml rizstej
- 1 ½ ek keményítő
- 1 csokor petrezselyem
A laktóz- és gluténmentes borsófőzelék elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni egy lábasban az olajon. Sózzuk és felöntjük 100 ml vízzel, majd a zsírjára pirítjuk és megint felöntjük 100 ml vízzel. Mikor újra zsírjára pirult, hozzáadjuk a zöldborsót és a rizstejet. Közepes lángon 10 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kivesszük a zöldborsó háromnegyedét. A lábas tartalmát egy botmixerrel leturmixoljuk, majd közepes lángon felforraljuk és egy kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Visszatesszük bele a kivett zöldborsót, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, egyet keverünk rajta és már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az laktóz- és gluténmentes borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!