Green kitchen

Pesztós-szalonnáscsicsókakrémleves

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

Hozzávalók
600 g
csicsóka
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
600 ml
alaplé
só, fehér bors
200 ml
tejszín
50 g
vaj
A rukkolapesztóhoz
70 g
rukkola
70 g
fenyőmag
30 g
parmezán
100 ml
olaj
só, bors
A tetejére
70 g
zsírszalonna

Elkészítés

A csicsókákat megmossuk, félbevágjuk, a húsos felüket meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. 

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk. A megsült csicsókák húsát egy kanál segítségével kikaparjuk a héjából, és a hagymához adjuk, majd további egy percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, és megszórjuk fehér borssal (óvatosabban bánjunk vele, mint a feketével). Nagyjából öt perc főzés elég is neki, hiszen már sült állapotban került bele a csicsóka. Egy botmixer segítségével leturmixoljuk a levest, majd beleöntjük a tejszínt, és beledobjuk a vajat. Ha újra felforrt, le is kapcsolhatjuk a tűzhelyet.

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Ebből a mennyiségből maradni fog, de érdemes többet készíteni, hiszen sosem árt, ha van otthon egy kis tartalék pesztónk. ;)

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Mikróba is nyugodtan betehetitek, ugyanazt az eredményt éritek el, csak úgy nem fog az egész lakás szalonnaillatban úszni. :) Én, mondjuk, szeretem.

3-4 evőkanálnyit belekeverünk a levesbe a szalonna zsírjából, és már tálalhatjuk is: tányérba szedjük a levest, meglocsoljuk a pesztóval, illetve megszórjuk a pirított szalonnával.

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves
Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

www.streetkitchen.hu

A krémlevesek mindig is nagyon közkedveltek voltak. Pláne, ha ezzel-azzal még izgalmasabbá tesszük. Íme az én izgalmas csicsókakrémlevesem, ezzel s azzal egyaránt.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

3 - 4 főre
600 g
csicsóka
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
600 ml
alaplé
só, fehér bors
200 ml
tejszín
50 g
vaj
A rukkolapesztóhoz
70 g
rukkola
70 g
fenyőmag
30 g
parmezán
100 ml
olaj
só, bors
A tetejére
70 g
zsírszalonna

A csicsókákat megmossuk, félbevágjuk, a húsos felüket meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. 

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk. A megsült csicsókák húsát egy kanál segítségével kikaparjuk a héjából, és a hagymához adjuk, majd további egy percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, és megszórjuk fehér borssal (óvatosabban bánjunk vele, mint a feketével). Nagyjából öt perc főzés elég is neki, hiszen már sült állapotban került bele a csicsóka. Egy botmixer segítségével leturmixoljuk a levest, majd beleöntjük a tejszínt, és beledobjuk a vajat. Ha újra felforrt, le is kapcsolhatjuk a tűzhelyet.

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Ebből a mennyiségből maradni fog, de érdemes többet készíteni, hiszen sosem árt, ha van otthon egy kis tartalék pesztónk. ;)

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Mikróba is nyugodtan betehetitek, ugyanazt az eredményt éritek el, csak úgy nem fog az egész lakás szalonnaillatban úszni. :) Én, mondjuk, szeretem.

3-4 evőkanálnyit belekeverünk a levesbe a szalonna zsírjából, és már tálalhatjuk is: tányérba szedjük a levest, meglocsoljuk a pesztóval, illetve megszórjuk a pirított szalonnával.

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves
Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

Ha tetszett a Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept