A krumplis bodag első lépéseként a burgonyát héjastól megfőzzük bő, enyhén sós vízben. Miután kicsit hűlt, lehúzzuk a héját, és egy burgonyanyomón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a tejjel, és 3-4 percig hagyjuk pihenni. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zsírt, sózzuk, borsozzuk, aztán mehet bele a kihűlt burgonya és az élesztős tej is. Alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű „pogácsákat” szaggatunk belőle. Pár helyen 1-2 mm mélyen bevagdossuk a tetejüket, újra letakarjuk és kb. 15 percig kelesztjük. Majd lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Kelesztési idő: kb. 1 óra
- Sütési idő: kb. 25 perc