Pékség

Krumplisbodag

Krumplis bodag

Hozzávalók
800 g
burgonya
só, bors
4 g
szárított élesztő
1 mk
kristálycukor
2 ek
langyos tej
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojás
2 ek
sertészsír
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A krumplis bodag első lépéseként a burgonyát héjastól megfőzzük bő, enyhén sós vízben. Miután kicsit hűlt, lehúzzuk a héját, és egy burgonyanyomón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a tejjel, és 3-4 percig hagyjuk pihenni. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zsírt, sózzuk, borsozzuk, aztán mehet bele a kihűlt burgonya és az élesztős tej is. Alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 45 percig kelesztjük. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű „pogácsákat” szaggatunk belőle. Pár helyen 1-2 mm mélyen bevagdossuk a tetejüket, újra letakarjuk és kb. 15 percig kelesztjük. Majd lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

krumplis-bodag
Krumplis bodag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: kb. 1 óra
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Még több krumplis nasi:

Krumplihéjchips

Krumplis palacsinta

Sajtos krumplikrokett air fryerben

www.streetkitchen.hu

A bodag gyakorlatilag egy krumplis lepény és egy pogácsa szerelemgyereke. Kívül és belül puha, isteni finom, úgyhogy ne felejtsétek el kipróbálni! :)

Hozzávalók

30 darabhoz
800 g
burgonya
só, bors
4 g
szárított élesztő
1 mk
kristálycukor
2 ek
langyos tej
300 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 db
tojás
2 ek
sertészsír
A kenéshez
1 db
tojás

A krumplis bodag első lépéseként a burgonyát héjastól megfőzzük bő, enyhén sós vízben. Miután kicsit hűlt, lehúzzuk a héját, és egy burgonyanyomón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a tejjel, és 3-4 percig hagyjuk pihenni. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zsírt, sózzuk, borsozzuk, aztán mehet bele a kihűlt burgonya és az élesztős tej is. Alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 45 percig kelesztjük. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű „pogácsákat” szaggatunk belőle. Pár helyen 1-2 mm mélyen bevagdossuk a tetejüket, újra letakarjuk és kb. 15 percig kelesztjük. Majd lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

krumplis-bodag
Krumplis bodag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: kb. 1 óra
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Még több krumplis nasi:

Krumplihéjchips

Krumplis palacsinta

Sajtos krumplikrokett air fryerben

Ha tetszett a Krumplis bodag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept