Vega
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- só, bors
- 350 g finomliszt
- 10 ml étolaj + a sütéshez
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- só, bors
- 350 g finomliszt
- 10 ml étolaj + a sütéshez
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
A krumplis palacsintához a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összezúzzuk.
Hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, majd ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet és egy kevés olajat, aztán alaposan összegyúrjuk.
A kész masszából 100 g-os golyókat formázunk, ezeket amerikai palacsinta méretűre kilapítjuk és kevés olajon, közepes lángon megsütjük őket. Akkor jók a palacsinták, ha szép aranybarna foltosak. Érdemes alacsonyabb lángon tovább sütni, hogy biztosan átsüljenek.
A tejfölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és aprított snidlinggel, majd ebbe tunkoljuk a krumplis palkókat.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a krumplis palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!