Spárgás receptek

Rakottspárga

Rakott spárga

Hozzávalók
500 g
zöldspárga
500 g
darált marhahús
olaj
só, bors
friss szerecsendió
2 gerezd
fokhagyma
1
kis fej vöröshagyma
50 g
parmezán
120 g
edami sajt
400 g
krumpli
300 ml
tejszín

Elkészítés
A darált húst kevés olajon elkezdjük lepirítani. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, és rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, 20 g edami sajtot és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd elzárjuk.
A spárga alsó fás részét letörjük vagy levágjuk. Ha vastag spárgát kaptunk elfelezzük hosszában, ha vékonyat, akkor nem szükséges. Sós, lobogó vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. A spárgát olyan hosszúra vágjuk, amilyen széles a tepsi, mert a tetejére ezt fogjuk pakolni egy sorban. Annyi spárgát félreteszünk, ami egy sorban befedi majd a tetejét. A maradékot félrerakjuk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag vékony szeletekre vágjuk. Kiolajozzuk a tepsit és a krumpli felét lerakunk az aljára, egymás mellé szorosan. Sózzuk, borsozzuk és rápakoljuk a maradék (levágott) spárgát. Ezután a maradék krumpli jön, só, bors és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, és rászedjük a húsos ragut. Rápakoljuk a félrerakott spárgákat, szépen sorban egymás mellé. Visszarakjuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, felvesszük a sütőt maxra, és rászórjuk a maradék reszelt edami sajtot és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg  a sajt meg nem pirul. Ha megsült kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni, utána vághatjuk is.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Rakott spárga[/caption]Ha tetszett a rakott spárga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy kicsit még szólhat a tavasz a spárgáról, ilyenkor érdemes ezt a csodás zöldet mindenhogyan (is) felhasználni, most pl. rakottan. Krémes marhahúsos ragu, krumpli és egy jó adag sajt és már kész is ez a szuper kaja!

Hozzávalók

1 kb. 20x15 cm nagyságú tepsihez
500 g
zöldspárga
500 g
darált marhahús
olaj
só, bors
friss szerecsendió
2 gerezd
fokhagyma
1
kis fej vöröshagyma
50 g
parmezán
120 g
edami sajt
400 g
krumpli
300 ml
tejszín
A darált húst kevés olajon elkezdjük lepirítani. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, és rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, 20 g edami sajtot és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd elzárjuk.
A spárga alsó fás részét letörjük vagy levágjuk. Ha vastag spárgát kaptunk elfelezzük hosszában, ha vékonyat, akkor nem szükséges. Sós, lobogó vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. A spárgát olyan hosszúra vágjuk, amilyen széles a tepsi, mert a tetejére ezt fogjuk pakolni egy sorban. Annyi spárgát félreteszünk, ami egy sorban befedi majd a tetejét. A maradékot félrerakjuk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag vékony szeletekre vágjuk. Kiolajozzuk a tepsit és a krumpli felét lerakunk az aljára, egymás mellé szorosan. Sózzuk, borsozzuk és rápakoljuk a maradék (levágott) spárgát. Ezután a maradék krumpli jön, só, bors és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, és rászedjük a húsos ragut. Rápakoljuk a félrerakott spárgákat, szépen sorban egymás mellé. Visszarakjuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, felvesszük a sütőt maxra, és rászórjuk a maradék reszelt edami sajtot és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg  a sajt meg nem pirul. Ha megsült kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni, utána vághatjuk is.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Rakott spárga[/caption]Ha tetszett a rakott spárga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Rakott spárga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept