A spárgakrémleves első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymákat, majd rádobunk még az íze kedvéért 40 g vajat. A spárga fás végeit levágjuk és kidobjuk, a rügyeket pedig szintén levágjuk és félrerakjuk. A szárát 5-6 cm-es darabokra vágjuk, ez mehet a hagymához. Pár perc pirítás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a szerecsendiót is.
A spárga vastagságától függően 15-20 percig főzzük, majd amikor megpuhult, alaposan leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és egyet forralunk rajta. Hogyha igazán selymesen szeretjük a krémleveseket, ezen a ponton leszűrhetjük, hogy a rostosabb részek ne maradjanak a levesben.
Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük a maradék vajat, majd pár perc alatt átpirítjuk rajta a zöld spárga rügyeit. A megpirult rügyekkel, kevés frissen őrölt borssal és olívaolajjal tálaljuk a krémlevest.

- Elkészítési idő: 30-35 perc