Spárgás receptek

Spárgakrémlevesegyszerűen

Spárgakrémleves egyszerűen

Hozzávalók
80 ml
habtejszín
60 g
vaj
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
600 ml
zöldségalaplé vagy víz
só, bors
3 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

A spárgakrémleves első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymákat, majd rádobunk még az íze kedvéért 40 g vajat. A spárga fás végeit levágjuk és kidobjuk, a rügyeket pedig szintén levágjuk és félrerakjuk. A szárát 5-6 cm-es darabokra vágjuk, ez mehet a hagymához. Pár perc pirítás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk  a szerecsendiót is. 

A spárga vastagságától függően 15-20 percig főzzük, majd amikor megpuhult, alaposan leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és egyet forralunk rajta. Hogyha igazán selymesen szeretjük a krémleveseket, ezen a ponton leszűrhetjük, hogy a rostosabb részek ne maradjanak a levesben. 

Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük a maradék vajat, majd pár perc alatt átpirítjuk rajta a zöld spárga rügyeit. A megpirult rügyekkel, kevés frissen őrölt borssal és olívaolajjal tálaljuk a krémlevest.

spargakremleves
Spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc

Spárgafanatikusok figyelem! Ha a spárgakrémleves nem lenne elég, akkor ezeket a frankó recepteket is próbáljátok ki!

Sonkás-spárgás tészta

Spárgás-csirkés rizottó

Zöldbabos zöldségleves

www.streetkitchen.hu

Gyors, selymes zöldspárga-krémleves, ami az egyik legjobb dolog, ami a spárgaszezonban történhet veled.

Hozzávalók

2 főre
80 ml
habtejszín
60 g
vaj
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
600 ml
zöldségalaplé vagy víz
só, bors
3 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
2 ek
olívaolaj

A spárgakrémleves első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymákat, majd rádobunk még az íze kedvéért 40 g vajat. A spárga fás végeit levágjuk és kidobjuk, a rügyeket pedig szintén levágjuk és félrerakjuk. A szárát 5-6 cm-es darabokra vágjuk, ez mehet a hagymához. Pár perc pirítás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk  a szerecsendiót is. 

A spárga vastagságától függően 15-20 percig főzzük, majd amikor megpuhult, alaposan leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és egyet forralunk rajta. Hogyha igazán selymesen szeretjük a krémleveseket, ezen a ponton leszűrhetjük, hogy a rostosabb részek ne maradjanak a levesben. 

Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük a maradék vajat, majd pár perc alatt átpirítjuk rajta a zöld spárga rügyeit. A megpirult rügyekkel, kevés frissen őrölt borssal és olívaolajjal tálaljuk a krémlevest.

spargakremleves
Spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc

Spárgafanatikusok figyelem! Ha a spárgakrémleves nem lenne elég, akkor ezeket a frankó recepteket is próbáljátok ki!

Sonkás-spárgás tészta

Spárgás-csirkés rizottó

Zöldbabos zöldségleves

Ha tetszett a Spárgakrémleves egyszerűen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept