Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 80 g vaj
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk kakukkfű
- 280 g rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 1 csokor zöld spárga (kb. 500 g/csokor)
- 1 ½ - 1.7 l zöldségalaplé
- 40 g parmezán
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 80 g vaj
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk kakukkfű
- 280 g rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 1 csokor zöld spárga (kb. 500 g/csokor)
- 1 ½ - 1.7 l zöldségalaplé
- 40 g parmezán
A spárgás-csirkés rizottóhoz először a csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szaftra dobjuk a vaj negyedét, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet is. Hozzáadjuk a rizst, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral.
A megtisztított spárga fás részeit levágjuk, majd a többi részt 1 cm-es darabokra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a rizses alaphoz. Elkezdjük felöntögetni az alaplével úgy, hogy egyszerre mindig csak egy kisebb mennyiséget adunk hozzá. Amikor a rizottó már krémes, de a rizs belül még kicsit roppanós, hozzáadjuk a maradék vajat, belereszeljük a parmezánt, belerakjuk a csirkét, és elzárjuk alatta a lángot.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spárgás rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!