Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 4 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g zöld spárga
- 180 g csiperkegomba
- só, bors
- 1.7 l víz vagy zöldségalaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 1 konzerv zöldbab (680 g-os kiszerelés)
- 6 db piros hónapos retek
- 50 g lúdgégetészta
- 1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz
- ½ csokor menta
Zöldbabos zöldségleves
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 4 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g zöld spárga
- 180 g csiperkegomba
- só, bors
- 1.7 l víz vagy zöldségalaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 1 konzerv zöldbab (680 g-os kiszerelés)
- 6 db piros hónapos retek
- 50 g lúdgégetészta
- 1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz
- ½ csokor menta
A zöldbabos zöldségleves elkészítésének első lépése, hogy a vöröshagymát félbevágjuk, és egy lábasban, közepes hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon pár perc alatt. Mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, majd pár perc pirítás után a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárga is. Mellédobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel vagy zöldségalaplével. Felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsepegtetett zöldbabot, a vékony szeletekre vágott retket, a tésztát, valamint a finomra vágott mentát és petrezselymet. Ha megfőtt a tészta, kész is vagyunk! Tálalásnál pár levél petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a zöldbabos zöldségleves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!