A céklát megmossuk, leszárítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ez akár másfél órába is telhet, azonban fontos, hogy főzés helyett ezt a módszert válasszuk, hogy ne vigyünk a tésztába felesleges folyadékot. A puhára sült céklát meghámozzuk, és egy aprítóban összetörjük, majd finom szövésű szitán vagy szűrőn átpasszírozzuk, és hagyjuk lehűlni.
A céklapürét egy keverőtálban összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a vajjal, majd hozzáadagoljuk a lisztet. Enyhén nyúlós, erősen ragacsos masszát kapunk, de ha több liszt kerülne bele, főzés után nagyon keménnyé válna, így nem szabad ettől megijedni. Letakarva hűtőbe tesszük, hogy a liszt megszívja magát.
A zsemlemorzsát az olajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd összekeverjük a fahéjjal és a porcukorral.
A szilvákat középen félig bevágjuk, kimagozzuk, a mag helyére pedig szórunk a fahéjjal elkevert cukorból.
Egy lábasban vizet forralunk egy csipet sóval, majd elővesszük a tésztát, és a kezünket beolajozva féltenyérnyi darabokat csippentünk belőle, kilapogatjuk, beletesszük a szilvát, majd a kilógó végeit összetapasztjuk, és beledobjuk a forró vízbe. 9-12 perc alatt megfőzzük, majd amikor feljött a felszínre, rögtön a morzsába szedjük.
