Green kitchen

Vegánenchiladaragubabgolyókkalésházilaffával

Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával

Hozzávalók
A laffához
100 ml
langyos víz
20 g
élesztő
0.5 ek
cukor
250 g
liszt + a gyúráshoz
2 ek
olívaolaj
A babgolyókhoz
1 konzerv
vörös bab
(400 g-os)
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
oregánó
1 tk
chilipor
1 tk
őrölt kömény
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 csokor
koriander
90 g
zabpehely
4 ek
olaj a sütéshez
A szószhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata
0.5 konzerv
vörös bab 400 g)
0.5 konzerv
kukorica
(400 g)
1.5 tk
oregánó
1 tk
őrölt kömény
1 csipet
fahéj
1 tk
chilipor
1 db
jalapeno paprika
só, bors
2 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
A tálaláshoz
1 db
avokádó
6 ek
vegán “tejföl”
1 csokor
friss koriander

Elkészítés

A laffához a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 5-10 perc alatt felfutni. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük. Ha felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a liszthez, és kézzel eldolgozzuk. Mikor kezd összeállni, beleöntjük az olívaolajat és tovább gyúrjuk, majd tiszta konyharuhával lefedjük és pihentetjük, amíg a többi elemmel elkészülünk.

Babgolyók

A lecsepegtetett vörös babot, a hagymát negyedbe aprítva, a fokhagymát, az oregánót, a chilit és a köményt egy aprítógépbe tesszük, hozzáöntjük az olívaolajat, és beledobjuk a koriandert. Összezúzzuk az aprítógéppel, majd ha egy masszát kaptunk, egy tálba öntjük és hozzáadjuk a zabpelyhet. Ebből a masszából kisebb golyókat formázunk vizes kézzel. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és kisütjük benne a golyókat, amíg minden oldala szép aranybarna nem lesz.

Vegán enchilada ragu

Mikor elkészültek a babgolyók, nekiállunk a ragunak, amihez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd lepirítjuk a finomra vágott hagymát és az aprított fokhagymát. Ezután mehet bele a paradicsomszósz, és 5 percig fedő alatt összerottyantjuk. Hozzáadjuk a babot és a kukoricát, fűszerezzük oregánóval, köménnyel, fahéjjal, chilivel, aprított jalapenóval, sóval, borssal, a felaprított korianderrel és megextrázzuk a limelével, majd 5 percig tovább főzzük fedő alatt. Ezután levesszük a lángot alacsonyra, és beletesszük a babgolyókat, már nem kevergetjük, csak fedő alatt további 5 percig főzzük, és lehúzzuk a tűzről.

Laffa

A vegán enchilada ragu babgolyókkal kész, jöhet a házi laffa. Ehhez a laffa tésztáját lisztezett felületen még átgyúrjuk, majd négybe vágjuk. Nyújtófával egyesével kör alakúra nyújtjuk, és száraz serpenyőben, magas lángon, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük a laffákat. Mélytányérba szedjük a szószos babgolyókat, majd felcikkezett avokádóval, vegán “tejföllel” és felaprított friss korianderrel tálaljuk, végül a házi laffánkkal kitunkoljuk ezt a vegán, fehérjedús finomságot.

  • Elkészítési idő: 40 perc
vegan-echilada-babgolyok-hazi-laffaval
Vegán echilada ragu babgolyókkal és házi laffával (Fotó: Street Kitchen)

Még több vegán recept a Street Kitchen oldaláról:

Spárgás újburgonya-saláta

Vegán brassói

www.streetkitchen.hu

A húsmentes napok és a vegán mexikói receptek ásza. Enyhén csípős enchilada alapban megfürdetett babgolyók házilag elkészített laffával, ami akár tortilla is lehet, ha élesztőmentesen szeretnénk készíteni. Brutál korianderes, krémes avokádóval extrázott, laktató étel.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
A laffához
100 ml
langyos víz
20 g
élesztő
0.5 ek
cukor
250 g
liszt + a gyúráshoz
2 ek
olívaolaj
A babgolyókhoz
1 konzerv
vörös bab
(400 g-os)
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
oregánó
1 tk
chilipor
1 tk
őrölt kömény
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 csokor
koriander
90 g
zabpehely
4 ek
olaj a sütéshez
A szószhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata
0.5 konzerv
vörös bab 400 g)
0.5 konzerv
kukorica
(400 g)
1.5 tk
oregánó
1 tk
őrölt kömény
1 csipet
fahéj
1 tk
chilipor
1 db
jalapeno paprika
só, bors
2 csokor
friss koriander
0.5 db
lime leve
A tálaláshoz
1 db
avokádó
6 ek
vegán “tejföl”
1 csokor
friss koriander

A laffához a langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 5-10 perc alatt felfutni. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük. Ha felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a liszthez, és kézzel eldolgozzuk. Mikor kezd összeállni, beleöntjük az olívaolajat és tovább gyúrjuk, majd tiszta konyharuhával lefedjük és pihentetjük, amíg a többi elemmel elkészülünk.

Babgolyók

A lecsepegtetett vörös babot, a hagymát negyedbe aprítva, a fokhagymát, az oregánót, a chilit és a köményt egy aprítógépbe tesszük, hozzáöntjük az olívaolajat, és beledobjuk a koriandert. Összezúzzuk az aprítógéppel, majd ha egy masszát kaptunk, egy tálba öntjük és hozzáadjuk a zabpelyhet. Ebből a masszából kisebb golyókat formázunk vizes kézzel. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és kisütjük benne a golyókat, amíg minden oldala szép aranybarna nem lesz.

Vegán enchilada ragu

Mikor elkészültek a babgolyók, nekiállunk a ragunak, amihez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd lepirítjuk a finomra vágott hagymát és az aprított fokhagymát. Ezután mehet bele a paradicsomszósz, és 5 percig fedő alatt összerottyantjuk. Hozzáadjuk a babot és a kukoricát, fűszerezzük oregánóval, köménnyel, fahéjjal, chilivel, aprított jalapenóval, sóval, borssal, a felaprított korianderrel és megextrázzuk a limelével, majd 5 percig tovább főzzük fedő alatt. Ezután levesszük a lángot alacsonyra, és beletesszük a babgolyókat, már nem kevergetjük, csak fedő alatt további 5 percig főzzük, és lehúzzuk a tűzről.

Laffa

A vegán enchilada ragu babgolyókkal kész, jöhet a házi laffa. Ehhez a laffa tésztáját lisztezett felületen még átgyúrjuk, majd négybe vágjuk. Nyújtófával egyesével kör alakúra nyújtjuk, és száraz serpenyőben, magas lángon, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük a laffákat. Mélytányérba szedjük a szószos babgolyókat, majd felcikkezett avokádóval, vegán “tejföllel” és felaprított friss korianderrel tálaljuk, végül a házi laffánkkal kitunkoljuk ezt a vegán, fehérjedús finomságot.

  • Elkészítési idő: 40 perc
vegan-echilada-babgolyok-hazi-laffaval
Vegán echilada ragu babgolyókkal és házi laffával (Fotó: Street Kitchen)

Még több vegán recept a Street Kitchen oldaláról:

Spárgás újburgonya-saláta

Vegán brassói

Ha tetszett a Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept