A vegán kókusztorta készítésekor az első lépés, hogy a krémhez való kókuszkonzerveket bedobjuk a fagyasztóba 2 órára, vagy 1 éjszakán át hűtőben tároljuk. A torta tésztájának hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, a kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk, majd az egész tésztát hosszában kettévágjuk.
A jól behűtött kókuszkonzerveket kinyitjuk, és a felső, szilárdabb, hófehér kókuszkrémet egy tálba rakjuk, majd a porcukorral, magas fokozaton kb. 5-7 perc alatt kihabosítjuk. Egy keveset kenünk a két lap közé a krémből, a többit pedig eloszlatjuk a süti tetején, és bedobjuk a hűtőbe. A kókuszchipset egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd ha kihűlt, ezzel szórjuk meg a süti tetejét.
