A fasírthoz a zöldfűszereket finomra aprítjuk, majd minden alapanyagot alaposan összedolgozunk egy keverőtálban. A pulykás masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a tetejét zabpehellyel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, alaposan megborsozzuk, és összekeverjük a joghurttal, olívaolajjal és finomra aprított korianderrel. A főtt céklákat kb. 4-5 mm-es csíkokra vágjuk, majd az uborkához adjuk.

A tökmagot egy tapadásmentes száraz serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg fel nem puffadtak és ropogósak nem lettek. A fasírtot a tzatzikivel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés tökmaggal.