Grillszezon

Fűszerescsirkecombchimichurrivalésgrillezettszívsalátával

Fűszeres csirkecomb chimichurrival és grillezett szívsalátával

Hozzávalók
4 db
csirkecomb
olaj
4 db
szívsaláta
A chimichurrihoz:
1 csokor
friss petrezselyem
100 ml
extraszűz olívaolaj
1 csokor
friss koriander
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
zöld chili
1 mk
kömény
A fűszerkeverékhez:
1 tk
koriandermag
1 tk
reszelt narancshéj
1 tk
reszelt citromhéj
egész bors
fokhagyma

Elkészítés

A koriandermagot és a borsot addig hevítjük egy száraz serpenyőben amíg el nem kezdenek pattogni. A fokhagymát pépesítjük némi sóval egy mozsárban, hozzáadjuk a lepirított fűszereket és tovább zúzzuk az egészet addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Bekenjük a fűszerkeverékkel a csirkét és némi olívaolajjal meglocsoljuk. Megsütjük vagy meggrillezzük a csirkecombokat amíg ropogósak nem lesznek. A csirke akkor kész amikor a maghőmérséklete eléri a 80-90 fokot. A chimichurri hozzávalóit lazán szétcsapatjuk egy aprítógépben. A szívsalátát némi olívaolajjal megöntözve meggrillezzük néhány perc alatt. A csirkéhez kínáljuk a chimichurrit és a grillezett salátaszívet.

www.streetkitchen.hu

Közeledik a hétvége, szóval izzítsátok a fakanalakat, mert ismét hoztunk nektek egy őrülten finom grill kaját! :P

Hozzávalók

2 főre
4 db
csirkecomb
olaj
4 db
szívsaláta
A chimichurrihoz:
1 csokor
friss petrezselyem
100 ml
extraszűz olívaolaj
1 csokor
friss koriander
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
zöld chili
1 mk
kömény
A fűszerkeverékhez:
1 tk
koriandermag
1 tk
reszelt narancshéj
1 tk
reszelt citromhéj
egész bors
fokhagyma

A koriandermagot és a borsot addig hevítjük egy száraz serpenyőben amíg el nem kezdenek pattogni. A fokhagymát pépesítjük némi sóval egy mozsárban, hozzáadjuk a lepirított fűszereket és tovább zúzzuk az egészet addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Bekenjük a fűszerkeverékkel a csirkét és némi olívaolajjal meglocsoljuk. Megsütjük vagy meggrillezzük a csirkecombokat amíg ropogósak nem lesznek. A csirke akkor kész amikor a maghőmérséklete eléri a 80-90 fokot. A chimichurri hozzávalóit lazán szétcsapatjuk egy aprítógépben. A szívsalátát némi olívaolajjal megöntözve meggrillezzük néhány perc alatt. A csirkéhez kínáljuk a chimichurrit és a grillezett salátaszívet.

Ha tetszett a Fűszeres csirkecomb chimichurrival és grillezett szívsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept