Grillszezon

Gombávaléscheddarralgrillezettjacketpotato

Gombával és cheddarral grillezett jacket potato

Hozzávalók
4 db
krumpli
(nagy)
só, bors
olívaolaj
1 csokor
friss snidling
6 szelet
bacon
A gombasalátához
500 g
tetszőleges gomba vegyesen
(pl. csiperke, laska, ördögszekér)
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
1 - 2 ek
fehérborecet
1 gerezd
fokhagyma
A sajtszószhoz
200 g
cheddar sajt
3 tk
keményítő
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A krumplikat mikróban megpuhítjuk, négybe vágjuk, de nem vágjuk át, kicsit összenyomjuk, és a belsejét sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Alufóliával kis ágyikót csinálunk, belerakjuk a krumplikat, és feldobjuk a grillre. 

A gombákat rádobjuk a grillre, majd kisebb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A sajtszószhoz a reszelt sajtot összekeverjük a keményítővel, majd a tejszínnel mártást főzünk belőle. 

A bacont megpirítjuk és nagyobb darbokra vágjuk. A krumpli aljára teszünk egy kis sajtmártást, erre jöhet a gombasaláta, majd a bacon, újra egy kevés sajtmártás, és aprított snidlinggel fejezzük be.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell feltétlenül több kiló hús egy ütős nyári grillkajához, csak néhány szem krumpli, na meg pár jófajta gomba. Bár az az igazság, hogy ebbe a kajába igazából bármit pakolhattok, amit csak akartok, a cheddar-szószt viszont nem érdemes kihagyni!

Hozzávalók

4 főre
4 db
krumpli
(nagy)
só, bors
olívaolaj
1 csokor
friss snidling
6 szelet
bacon
A gombasalátához
500 g
tetszőleges gomba vegyesen
(pl. csiperke, laska, ördögszekér)
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
1 - 2 ek
fehérborecet
1 gerezd
fokhagyma
A sajtszószhoz
200 g
cheddar sajt
3 tk
keményítő
200 ml
habtejszín

A krumplikat mikróban megpuhítjuk, négybe vágjuk, de nem vágjuk át, kicsit összenyomjuk, és a belsejét sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Alufóliával kis ágyikót csinálunk, belerakjuk a krumplikat, és feldobjuk a grillre. 

A gombákat rádobjuk a grillre, majd kisebb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A sajtszószhoz a reszelt sajtot összekeverjük a keményítővel, majd a tejszínnel mártást főzünk belőle. 

A bacont megpirítjuk és nagyobb darbokra vágjuk. A krumpli aljára teszünk egy kis sajtmártást, erre jöhet a gombasaláta, majd a bacon, újra egy kevés sajtmártás, és aprított snidlinggel fejezzük be.

Ha tetszett a Gombával és cheddarral grillezett jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept