Halételek

Grillezetthekkuborkásszósszal

Grillezett hekk uborkás szósszal

Hozzávalók
só, fehér bors
400 g
hekkfilé
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
2 db
citrom
A körethez
500 g
pucolt, előfőzött krumpli
só, bors
50 ml
olívaolaj
A szószhoz
100 g
majonéz
100 g
tejföl 20%
10 g
barna cukor
20 g
mustár
50 g
savanyú uborka + 1 ek a levéből
1 szál
újhagyma
1 mk
snidling
1 mk
tárkony
1 mk
szárított petrezselyem

Elkészítés

A szószhoz apróra vágjuk a savanyú uborkát és az újhagymát, majd minden összetevőt összekeverünk, és ha szükséges, állítunk az ízeken.

A burgonyát felkarikázzuk, sóval, borssal, olajjal összeforgatjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük a grillen.

A hal nem bőrös felét kicsit beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd felkarikázzuk a citromot. A halat bőrös felével lefelé a grillre tesszük, a tetejére pedig a citromkarikákat, és így sütjük, majd megfordítjuk úgy, hogy a citrom a hal húsos része alatt legyen.

A krumplival és a mártással együtt tálaljuk, a sült citrom levéből a halra facsarunk.

Grillezett hekk uborkás szósszal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a grillétel a klasszikus olajban sült hekknek állít egy egészségesebb alternatívát – természetesen a körítést sem feledve. Ne essetek pánikba, ha egy kicsit jobban megpirul a hal bőr a grillen, annál ropogósabb és klasszabb lesz!

Hozzávalók

2 főre
só, fehér bors
400 g
hekkfilé
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
2 db
citrom
A körethez
500 g
pucolt, előfőzött krumpli
só, bors
50 ml
olívaolaj
A szószhoz
100 g
majonéz
100 g
tejföl 20%
10 g
barna cukor
20 g
mustár
50 g
savanyú uborka + 1 ek a levéből
1 szál
újhagyma
1 mk
snidling
1 mk
tárkony
1 mk
szárított petrezselyem

A szószhoz apróra vágjuk a savanyú uborkát és az újhagymát, majd minden összetevőt összekeverünk, és ha szükséges, állítunk az ízeken.

A burgonyát felkarikázzuk, sóval, borssal, olajjal összeforgatjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük a grillen.

A hal nem bőrös felét kicsit beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd felkarikázzuk a citromot. A halat bőrös felével lefelé a grillre tesszük, a tetejére pedig a citromkarikákat, és így sütjük, majd megfordítjuk úgy, hogy a citrom a hal húsos része alatt legyen.

A krumplival és a mártással együtt tálaljuk, a sült citrom levéből a halra facsarunk.

Grillezett hekk uborkás szósszal

Ha tetszett a Grillezett hekk uborkás szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept