A citromnádat a kés életlen végével megütögetjük a keményebb részénél, majd elfelezzük hosszában és keresztben is. A négybe vágott citromnádat egy olyan mély tányérba rakjuk, amiben a lazacszeletek pont elférnek, majd ráültetjük a halat.

A chilis paszta hozzávalóit egy aprítógépben vagy mozsárban lezúzzuk, és leöntjük vele a lazacot. Egy akkora lábast választunk, ami minimum 5 cm-rel szélesebb, mint a tányér, és 2 cm magasan vizet forralunk benne. Belerajuk a tányért, és lassan rotyogtatva, lefedve pároljuk 15-20 percig.

Közben a szokásos módon megfőzzük, majd tálakba szedjük a rizst, és megszórjuk a korianderrel. Tálaláskor a halat kiemeljük a tányérból, és a rizs mellé tesszük. Ha szeretjük, a párolóléből csorgathatunk rá egy keveset, chili- és lime-szeletekkel díszítjük.