Húsételek

Ázsiaipulykásrizstésztakínaikellel

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel

Hozzávalók
200 g
rizstészta
400 g
pulykamellfilé
100 ml
szójaszósz
10 g
osztrigaszósz
80 ml
kínai főzőbor
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
800 g
kínai kel
3 szál
újhagyma
30 g
fokhagyma
30 g
gyömbér
80 g
mogyoróolaj
40 g
chilis szójababpaszta
100 g
mungóbabcsíra

Elkészítés

A rizstésztát beáztatjuk kb. 1 órára langyos vízbe. A pulykahúst előbb csíkokra, majd a csíkokat srégen lapokra vágjuk. Ráöntjük a szójaszósz egyharmadát, az osztrigaszószt és a főzőbort, sózzuk, majd egy alapos keverés után félretesszük pácolódni. A répát vékony csíkokra, a kínai kelt kisebb darabokra, az újhagymát karikákra, a fokhagymát és a gyömbért pedig szeletekre vágjuk. 

Mogyoróolajat forrósítunk egy wokserpenyőben, és elsőként lepirítjuk benne a pulykahúst, majd kivesszük és félretesszük. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd szép sorban lepirítjuk benne a fokhagymát, a gyömbért, aztán az újhagyma fehér részét, a répát és a kínai kel szárát is. Hozzáadjuk a chilis szójababpasztát, a maradék szójaszószt, ezekkel is pirítjuk kicsit, majd jöhet bele az újhagyma és a káposzta zöldje, valamint a korábban lepirított hús. A végén belekeverjük a friss babcsírát is. A lecsöpögtetett rizstésztát rövidebb darabokra vágjuk, ezt is hozzákeverjük a serpenyő tartalmához, és már tálalhatjuk is. 

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel
Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Áztatás: 1 óra 

Érdekelnek még hasonló ázsiai receptek? Mutatunk néhányat:

Ázsiai zöldségleves

Kínaikel-saláta

Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy kis wok-varázslatra vágysz, ezt az ázsiai pulykás rizstésztát ne hagyd ki! Könnyű, mégis ízekkel teli!

Hozzávalók

4 főre
200 g
rizstészta
400 g
pulykamellfilé
100 ml
szójaszósz
10 g
osztrigaszósz
80 ml
kínai főzőbor
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
800 g
kínai kel
3 szál
újhagyma
30 g
fokhagyma
30 g
gyömbér
80 g
mogyoróolaj
40 g
chilis szójababpaszta
100 g
mungóbabcsíra

A rizstésztát beáztatjuk kb. 1 órára langyos vízbe. A pulykahúst előbb csíkokra, majd a csíkokat srégen lapokra vágjuk. Ráöntjük a szójaszósz egyharmadát, az osztrigaszószt és a főzőbort, sózzuk, majd egy alapos keverés után félretesszük pácolódni. A répát vékony csíkokra, a kínai kelt kisebb darabokra, az újhagymát karikákra, a fokhagymát és a gyömbért pedig szeletekre vágjuk. 

Mogyoróolajat forrósítunk egy wokserpenyőben, és elsőként lepirítjuk benne a pulykahúst, majd kivesszük és félretesszük. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd szép sorban lepirítjuk benne a fokhagymát, a gyömbért, aztán az újhagyma fehér részét, a répát és a kínai kel szárát is. Hozzáadjuk a chilis szójababpasztát, a maradék szójaszószt, ezekkel is pirítjuk kicsit, majd jöhet bele az újhagyma és a káposzta zöldje, valamint a korábban lepirított hús. A végén belekeverjük a friss babcsírát is. A lecsöpögtetett rizstésztát rövidebb darabokra vágjuk, ezt is hozzákeverjük a serpenyő tartalmához, és már tálalhatjuk is. 

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel
Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Áztatás: 1 óra 

Érdekelnek még hasonló ázsiai receptek? Mutatunk néhányat:

Ázsiai zöldségleves

Kínaikel-saláta

Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból

Ha tetszett az Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept