Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 600 g csirkemellfilé
- só, bors
- 50 g hegyes-erős paprika
- 70 g póréhagyma
- 70 g piros kaliforniai paprika
- 70 g konzerv bébikukorica
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 1 üveg bolti szecsuáni mártás (400 g-os kiszerelés)
- 150 ml víz
- 1 tk keményítő
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
Az összeállításhoz
- 4 adag párolt rizs
- ½ csokor friss koriander
- 50 g póréhagyma
- 1 db lime
- 40 g mungóbabcsíra
- 4 tk fehér szezámmag
Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 600 g csirkemellfilé
- só, bors
- 50 g hegyes-erős paprika
- 70 g póréhagyma
- 70 g piros kaliforniai paprika
- 70 g konzerv bébikukorica
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 1 üveg bolti szecsuáni mártás (400 g-os kiszerelés)
- 150 ml víz
- 1 tk keményítő
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
Az összeállításhoz
- 4 adag párolt rizs
- ½ csokor friss koriander
- 50 g póréhagyma
- 1 db lime
- 40 g mungóbabcsíra
- 4 tk fehér szezámmag
A felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból elkészítve is nagyon tuti kaja! Első lépésként olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkét, és erős hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Miután körbepirult a hús (nem kell teljesen átsütni!), kivesszük és félretesszük. Ha szükséges, pótoljuk az olajat.
Beletesszük a serpenyőbe a kis háromszögekre vágott erős paprikát, felkarikázott póréhagymát, a kb. 3 cm-es rusztikus darabokra vágott kaliforniai paprikát, a kb. 1 cm-es darabokra vágott bébikukoricát és a zöldborsót, és közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk. Miután lepirultak a zöldségek, visszatesszük a húst is a serpenyőbe, és felöntjük a szecsuáni szósszal. A vízben elkeverjük a keményítőt, azt is hozzáadjuk, ízesítjük a szójaszósszal és a szezámolajjal, kb. 2 perc alatt összeforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.
A tetejére tesszük a friss koriandert, a karikára vágott póréhagymát, egy lime-gerezdet, a mungóbabcsírát, és megszórjuk a szezámmaggal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A friss alapanyagokból készülő étel a legtutibb, eszünkbe sincs vitába szállni ezzel. Azt viszont belátjuk, hogy vannak napok, amikor se időnk, se energiánk a konyhában robotolni órákon át. Ilyenkor bátran kapjátok elé a spájz mélyéről a vésztartalékokat, mert egy kis felturbózás után fullos ebédet vagy vacsorát kerekíthettek a félkész termékekből is. Ahogy a szecsuáni csirke bolti szószból is összedobható, úgy ezekhez a receptekhez is kapóra jönnek a bolti alapanyagok:
Almakrémleves bolti almapüréből