Húsételek

Borskéregbensültsertésszűz

Borskéregben sült sertésszűz

Hozzávalók
A salihoz
4 db
paradicsom
1 fej
salottahagyma
200 g
mozzarella
1 kis csokor
friss bazsalikom
2 ek
balzsamecet
olívaolaj
A húshoz
300 g
sertésszűz
1.5 ek
egész fekete bors
2 ek
dijoni mustár
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
olaj

Elkészítés
A sertésszűzhöz a fekete borsot egy mozsárban összezúzzuk. A mustárt, a zúzott fokhagymát, a sót és 1 evőkanál olajat összekeverünk. Rákenjük egy ecsettel a húsra, úgy, hogy minden oldalát befedje. Ezután beleforgatjuk a zúzott borsba. Kevés olajon közepes hőmérsékleten körbesütjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha letelt, kivesszük és 10 percet hagyjuk állni.
A salihoz fél cm vastagra vágjuk a paradicsomokat. Megkenjük a szeletek mindkét oldalát olajjal és egy grillserpenyőben közepes hőfokon, oldalanként 2-2 percig sütjük. Tányérra rakjuk, enyhén megsózzuk, rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk friss bazsalikommal és vékonyra szeletelt salottahagymával, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel. A felszeletelt hús mellé tálaljuk.
Ha tetszett a borskéregben sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Lassan jön a nyár, ami egyet jelent a zöldségektől roskadozó piacokkal. Végre lehet majd friss, illatos paradicsomokat is kapni, amit most grillezve használtam fel ebben a saliban. És végre megmutatom a kedvenc sertésszűz receptem is.

Hozzávalók

2 főre
A salihoz
4 db
paradicsom
1 fej
salottahagyma
200 g
mozzarella
1 kis csokor
friss bazsalikom
2 ek
balzsamecet
olívaolaj
A húshoz
300 g
sertésszűz
1.5 ek
egész fekete bors
2 ek
dijoni mustár
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
olaj
A sertésszűzhöz a fekete borsot egy mozsárban összezúzzuk. A mustárt, a zúzott fokhagymát, a sót és 1 evőkanál olajat összekeverünk. Rákenjük egy ecsettel a húsra, úgy, hogy minden oldalát befedje. Ezután beleforgatjuk a zúzott borsba. Kevés olajon közepes hőmérsékleten körbesütjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha letelt, kivesszük és 10 percet hagyjuk állni.
A salihoz fél cm vastagra vágjuk a paradicsomokat. Megkenjük a szeletek mindkét oldalát olajjal és egy grillserpenyőben közepes hőfokon, oldalanként 2-2 percig sütjük. Tányérra rakjuk, enyhén megsózzuk, rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk friss bazsalikommal és vékonyra szeletelt salottahagymával, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel. A felszeletelt hús mellé tálaljuk.
Ha tetszett a borskéregben sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Borskéregben sült sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept