Húsételek

Csirkésgiambotta

Csirkés giambotta

Hozzávalók
500 g
csirke felsőcomb
3 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
500 g
paradicsom
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
krumpli
400 ml
víz
2
nagy cukkini
1 csokor
friss bazsalikom
1 - 2 tk
balzsamecet
30 g
parmezán

Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy nagy lábasban az olajon, oldalanként 3-3 perc alatt, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ha összeesett a paradicsom akkor rárakjuk a sűrített paradicsomot. Belekeverjük az apróra vágott krumplit és pár perc pirítás után felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, levesszük alacsonyra a lángot és visszarakjuk a combokat. Lefedjük és 20 perc után belerakjuk a kockákra vágott cukkinit. Addig rotyogtatjuk tovább, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha kész, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, ecetet és belereszeljük a parmezánt. Friss kenyérrel vagy csak önmagában tálaljuk.
Csirkés giambotta
Ha tetszett a csirkés giambotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Brutál egyszerű, olasz csirkés egytálétel a giambotta, ami 45-50 perc alatt összedobható. A zöldségeket variálhatjuk szinte bárhogy, de ezek a tipikus, alap olasz zöldségek, ami amúgy nálunk is legtöbbször megtalálható.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csirke felsőcomb
3 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
500 g
paradicsom
2 tk
sűrített paradicsom
400 g
krumpli
400 ml
víz
2
nagy cukkini
1 csokor
friss bazsalikom
1 - 2 tk
balzsamecet
30 g
parmezán
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy nagy lábasban az olajon, oldalanként 3-3 perc alatt, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ha összeesett a paradicsom akkor rárakjuk a sűrített paradicsomot. Belekeverjük az apróra vágott krumplit és pár perc pirítás után felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, levesszük alacsonyra a lángot és visszarakjuk a combokat. Lefedjük és 20 perc után belerakjuk a kockákra vágott cukkinit. Addig rotyogtatjuk tovább, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha kész, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, ecetet és belereszeljük a parmezánt. Friss kenyérrel vagy csak önmagában tálaljuk.
Csirkés giambotta
Ha tetszett a csirkés giambotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a csirkés giambotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése