Húsételek

Édes-savanyúananászoscsirke

Édes-savanyú ananászos csirke
edes savanyu ananaszos csirke

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
200 g
szeletelt ananász
olaj
só, bors
A csirkéhez
500 g
csirkemell
2 ek
szójaszósz
2 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 mk
őrölt fehér bors
100 g
rizsliszt
A rizshez
200 g
rizs
400 ml
víz
1 tk
Az édes-savanyú szósz
3 ek
barna cukor
2 ek
ketchup
2 ek
sötét szójaszósz
3 ek
borecet
80 ml
ananász- vagy almalé
2 tk
keményítő
2 csipet
kínai ötfűszer keverék
0.5 db
lime leve

Elkészítés
A rizst átmossuk és egy lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon lefedve főzzük. Ha az összes vizet nagyjából felszívta, elzárjuk és rajta hagyjuk a fedőt kb. még 10 percig, így nem fog összeragadni. A csirkét felkockázzuk és a szójaszósszal, a fokhagymával és a fehér borssal bepácoljuk kicsit.
A szószhoz a keményítőt egy tálban elkeverjük az ananászlével, majd az összes többi hozzávalóval elvegyítjük. A bepácolt csirkemellet megforgatjuk a rizslisztben, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt ananászt és hagymát, majd tovább pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az előzőleg bekevert édes-savanyú szósszal és ha besűrűsödött az egész ragu, akkor még 2-3 percig főzzük. Ha kész, a főtt rizzsel kis tálkákba szedjük és ehetjük is.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
Az édes-savanyú csirke tálalása[/caption]Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Már sokszor mondtam, hogy az ázsiai kajákat otthon is el tudjátok készíteni, és tényleg nem hazudtam! :P Ez a csirke fényévekkel jobb, mint az éttermi társai, mindenképpen próbáljátok ki! :D

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
200 g
szeletelt ananász
olaj
só, bors
A csirkéhez
500 g
csirkemell
2 ek
szójaszósz
2 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 mk
őrölt fehér bors
100 g
rizsliszt
A rizshez
200 g
rizs
400 ml
víz
1 tk
Az édes-savanyú szósz
3 ek
barna cukor
2 ek
ketchup
2 ek
sötét szójaszósz
3 ek
borecet
80 ml
ananász- vagy almalé
2 tk
keményítő
2 csipet
kínai ötfűszer keverék
0.5 db
lime leve
A rizst átmossuk és egy lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon lefedve főzzük. Ha az összes vizet nagyjából felszívta, elzárjuk és rajta hagyjuk a fedőt kb. még 10 percig, így nem fog összeragadni. A csirkét felkockázzuk és a szójaszósszal, a fokhagymával és a fehér borssal bepácoljuk kicsit.
A szószhoz a keményítőt egy tálban elkeverjük az ananászlével, majd az összes többi hozzávalóval elvegyítjük. A bepácolt csirkemellet megforgatjuk a rizslisztben, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt ananászt és hagymát, majd tovább pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az előzőleg bekevert édes-savanyú szósszal és ha besűrűsödött az egész ragu, akkor még 2-3 percig főzzük. Ha kész, a főtt rizzsel kis tálkákba szedjük és ehetjük is.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
Az édes-savanyú csirke tálalása[/caption]Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Édes-savanyú ananászos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept