Húsételek

Krémesparmezánoscsirkemell

Krémes parmezános csirkemell

Hozzávalók
200 ml
tejszín
3 ek
olívaolaj
50 g
szeletelt bacon
300 g
csirkemell
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
1 mk
oregánó
1 tk
kakukkfű

Elkészítés

Egy serpenyőt közepesen felhevítünk, beleöntjük az olajat és rádobjuk a felkockázott bacont. Ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Az érmékre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a visszamaradt olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és ezt is félretesszük (ne szárítsátok ki, még visszajönnek a serpenyőbe később!).

Krémes parmezános csirkemell

Most a szeletekre vágott fokhagymán a sor, ezt is a serpenyőbe szórjuk, és addig pirítjuk, míg kis színt kezd kapni. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a zöld fűszereket. Mikor a sajt beleolvadt a mártásba, visszatesszük az elősütött hússzeleteket és a bacont is a serpenyőbe. Ha sűrűnek találjátok a mártást, kis víz is jöhet hozzá, de minél krémesebb a cucc, annál jobb! Pár perc együtt töltött közös rotyogás után már szervírozható is. Tészta, rizs vagy egy jó kis sütőben sült polenta passzol hozzá. 

www.streetkitchen.hu

Őszintén szólva, ennél kevés gyorsabb és egyszerűbb recept létezik, de ez ne tévesszen meg senkit: a zöld fűszerektől, a fokhagymától és persze a tejszínbe olvadó parmezántól iszonyú finom lesz!

Hozzávalók

2 főre
200 ml
tejszín
3 ek
olívaolaj
50 g
szeletelt bacon
300 g
csirkemell
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
1 mk
oregánó
1 tk
kakukkfű

Egy serpenyőt közepesen felhevítünk, beleöntjük az olajat és rádobjuk a felkockázott bacont. Ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Az érmékre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a visszamaradt olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és ezt is félretesszük (ne szárítsátok ki, még visszajönnek a serpenyőbe később!).

Krémes parmezános csirkemell

Most a szeletekre vágott fokhagymán a sor, ezt is a serpenyőbe szórjuk, és addig pirítjuk, míg kis színt kezd kapni. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a zöld fűszereket. Mikor a sajt beleolvadt a mártásba, visszatesszük az elősütött hússzeleteket és a bacont is a serpenyőbe. Ha sűrűnek találjátok a mártást, kis víz is jöhet hozzá, de minél krémesebb a cucc, annál jobb! Pár perc együtt töltött közös rotyogás után már szervírozható is. Tészta, rizs vagy egy jó kis sütőben sült polenta passzol hozzá. 

Ha tetszett a Krémes parmezános csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept