Húsételek

Olaszosbundábansültcsirke

Olaszos bundában sült csirke

Hozzávalók
300 g
csirkemellfilé
só, bors
2 db
tojás
120 ml
tej
150 g
finomliszt
1 csokor
bazsalikom
4 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
szárított rozmaring
50 g
reszelt parmezán
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 adag
párolt rizs
2 tk
vörös pesztó
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A olaszos bundában sült csirke elkészítéséhez először a csirkemellet kb. 5 x 2 cm-es csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Egy keverőtálban összeállítjuk a bundát, amihez a tojásokat és a tejet elkeverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a liszttel. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, a reszelt fokhagymát, a rozmaringot és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük és ebbe a masszába nyomkodjuk bele a csirkecsíkokat.

Bő olajat melegítünk 170 fokosra. A húst kiemeljük a masszából úgy, hogy minél több panír maradjon rajta, majd óvatosan az olajba eresztve 3-4 perc alatt megsütjük. Miután aranybarnára sült, zsírpapírra helyezzük, ami felszívja a felesleges olajat.

A párolt rizst összekeverjük a pesztóval és a finomra vágott petrezselyemmel, és ezzel együtt tálaljuk a csirkecsíkokat. 

Olaszos bundában sült csirke pesztós rizzsel tálalva
Olaszos bundában sült csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több recept csirkemellből, ha az olaszos bundában sült csirke elnyerte tetszésetek:

Csirkemell krumplibundában

Brokkolibundás csirkemell

5 hozzávalós olaszos csirkemell

www.streetkitchen.hu

Egy gyors, mediterrán hangulatú recept mindig jól jön. Próbáljátok ki és reméljük, hogy egészen Szicíliáig fog repíteni titeket gondolatban!

Hozzávalók

2 főre
300 g
csirkemellfilé
só, bors
2 db
tojás
120 ml
tej
150 g
finomliszt
1 csokor
bazsalikom
4 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
szárított rozmaring
50 g
reszelt parmezán
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 adag
párolt rizs
2 tk
vörös pesztó
0.5 csokor
petrezselyem

A olaszos bundában sült csirke elkészítéséhez először a csirkemellet kb. 5 x 2 cm-es csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Egy keverőtálban összeállítjuk a bundát, amihez a tojásokat és a tejet elkeverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a liszttel. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, a reszelt fokhagymát, a rozmaringot és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük és ebbe a masszába nyomkodjuk bele a csirkecsíkokat.

Bő olajat melegítünk 170 fokosra. A húst kiemeljük a masszából úgy, hogy minél több panír maradjon rajta, majd óvatosan az olajba eresztve 3-4 perc alatt megsütjük. Miután aranybarnára sült, zsírpapírra helyezzük, ami felszívja a felesleges olajat.

A párolt rizst összekeverjük a pesztóval és a finomra vágott petrezselyemmel, és ezzel együtt tálaljuk a csirkecsíkokat. 

Olaszos bundában sült csirke pesztós rizzsel tálalva
Olaszos bundában sült csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több recept csirkemellből, ha az olaszos bundában sült csirke elnyerte tetszésetek:

Csirkemell krumplibundában

Brokkolibundás csirkemell

5 hozzávalós olaszos csirkemell

Ha tetszett az olaszos bundában sült csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése