Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (500 g/fej)
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 100 g füstölt sajt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 200 g finomliszt
- 480 g csirkemellfilé
- bő étolaj a sütéshez
A burgonyapüréhez
- 800 g burgonya
- só
- 200 g vaj
- kb. 200 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 6 szál snidling
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (500 g/fej)
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 100 g füstölt sajt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 200 g finomliszt
- 480 g csirkemellfilé
- bő étolaj a sütéshez
A burgonyapüréhez
- 800 g burgonya
- só
- 200 g vaj
- kb. 200 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 6 szál snidling
A brokkolibundás csirkemell első lépéseként a brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós, forrásban lévő vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Ezután a lecsepegtetett brokkolit egy aprítógépbe tesszük a bazsalikommal, a petrezselyemmel és a tojásokkal együtt, és pépes állagúra lezúzzuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, hozzákeverjük a tejet, a lereszelt sajtot, a fokhagymaport, a sütőport és a lisztet, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük – egy sűrű palacsintatészta állagot kell, hogy kapjunk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába. Egy serpenyőben 170-180 fokra melegítjük az olajat és ebben sütjük ki a bundázott csirkemelleket 3-4 perc alatt. Ne pakoljuk tele a serpenyőt, mert akkor nagyon lehűti az olajat és megszívja magát a bunda. Ha szépen megsültek, papírtörlőre szedjük őket.
A burgonyapüréhez a megpucolt burgonyát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, még melegen áttörjük, majd egy habverő segítségével kihabosítjuk a vajjal, és a tejszínnel beállítjuk a számunkra kedvező állagot.
A püréből egy nagyobb kanállal szedünk a tányérra, mellé helyezzük a brokkolibundás csirkemellet, és megszórjuk aprított snidlinggel.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!